Steaua s-a adresat Curţii de Apel Bucureşti împotriva FRF în cazul Baciu. Viorel Duru: O să vedem până la 15 aprilie cum vor documenta speţa

FC Steaua a deschis trei dosare la Curtea de Apel Bucureşti, împotriva somaţiei primite de la Federaţia Română de Fotbal, de a plăti suma de aproape un milion de euro clubului FCM Bacău, în cazul jucătorului Eugen Baciu, informează portalul Ministerului Justiţiei.

251 afișări
Imaginea articolului Steaua s-a adresat Curţii de Apel Bucureşti împotriva FRF în cazul Baciu. Viorel Duru: O să vedem până la 15 aprilie cum vor documenta speţa

Eugen Baciu (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Directorul sistemului naţional de licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că Steaua a atacat în contencios administrativ scrisoarea de notificare în cazul Baciu şi a precizat că nu se poate pronunţa în acest dosar până nu primeşte documentele de la Curtea de Apel.

"Au atacat în contencios administrativ scrisoarea semnată de directorul juridic al FRF, prin care le notifica faptul că există o decizie definitivă şi irevocabilă a TAS de a plăti o sumă clubului din Bacău. O să vedem după 15 aprilie cum vor documenta cei de la Steaua această speţă. Ştim că Tribunalul Federal Cantonal a respins recursul făcut de Steaua împotriva deciziei TAS. Acum ce încearcă ei să facă, mi-e greu să înţeleg, pentru că nu ştiu motivele plângerii. Până la 15 aprilie vom avea documentele de la Curtea de Apel, dar nu pot comenta pentru moment implicaţiile acestei situaţii", a spus Duru pentru MEDIAFAX.

Cluburile din Liga I trebuie să depună la FRF până la 31 martie dosarele pentru licenţă, din care trebuie să reiasă, printre altele, că nu au datorii faţă de alte grupări.

Într-una dintre plângeri, FC Steaua cere suspendarea somaţiei FRF, iar în alta solicită anularea actului federaţiei.

Eugen Baciu a fost transferat de Steaua în 2004 de la FCM Bacău şi a evoluat pentru gruparea bucureşteană până în 2011. În contractul de transfer, băcăuanii au trecut o clauză potrivit căreia în cazul în care Baciu devenea jucător liber de contract, aşa cum s-a întâmplat, Steaua ar fi trebuit să achite suma de 800.000 de euro.

Fostul patron al băcăuanilor Dumitru Sechelariu s-a adresat instanţelor FRF în acest caz, care au dat dreptate Stelei, apoi a decis să facă apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. TAS a dat dreptate clubului FCM Bacău, iar Steaua a făcut apel la Tribunalul Federal elveţian, care a menţinut decizia instanţei precedente.

Pe lângă cei 800.000 de euro pe care îi are de plătit către FCM Bacău, FC Steaua a fost obligată să plătească şi cheltuielile de judecată.

FRF a somat la 19 martie FC Steaua să plătească datoria către gruparea băcăuană.

După ce a pierdut procesul la Tribunalul Federal din Elveţia, finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, la 8 martie, că va plăti datoria către FCM Bacău doar după ce se va adresa Curţii de Apel Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici