CHELSEA - STEAUA: Recomandări pentru românii care vor să meargă la Londra

MAE recomandă românilor care vor să meargă, joi, la meciul de fotbal Chelsea-Steaua de la Londra să fie prudenţi şi să evite însemnele, pancartele sau sloganurile care pot leza sentimentele britanicilor, precizând şi că întâlnirea cu suporterii echipei adverse poate duce la ciocniri violente.

832 afișări
Imaginea articolului CHELSEA - STEAUA: Recomandări pentru românii care vor să meargă la Londra

CHELSEA - STEAUA: Recomandări pentru românii care vor să meargă la Londra (Imagine: Tiberiu Cristian/Mediafax Foto)

"Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care doresc să călătorească în Marea Britanie pentru a participa la meciul de fotbal Chelsea-Steaua Bucureşti, din cadrul manşei a doua din optimile de finala ale Europa League, să manifeste prudenţă pe întreaga durată a sejurului, întrucât întâlnirea cu suporterii echipei adverse poate duce la ciocniri violente. Este recomandat să se evite parcarea automobilelor în apropierea stadionului Stamford Bridge, locul unde se va desfăşura meciul", se arată într-un comunicat MAE remis MEDIAFAX.

Potrivit MAE, este indicat ca cetăţenii români să evite arborarea de însemne, pancarte sau scandarea de sloganuri ce ar putea leza sentimentele cetăţenilor britanici şi să respecte reglementările de control şi securitate impuse de autorităţile locale, pentru a evita apariţia unor eventuale situaţii nedorite.

"Ministerul Afacerilor Externe atrage atenţia cetăţenilor români care se deplasează pe teritoriul Marii Britanii să respecte legislaţia statului pe al cărui teritoriu se află şi să evite transportul de bagaje sau corespondenţă aparţinând altor persoane. În caz de necesitate, cetăţenii români pot contacta Ambasada României la Londra, respectiv Secţia Consulară", se mai arată în comunicatul MAE.

Steaua a învins, la 7 martie, pe Arena Naţională, cu scorul de 1-0 (1-0), deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor, echipa engleză Chelsea Londra, într-un meci din prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Europa. Partida retur se va disputa joi, la Londra, de la ora 22.05.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici