Cociş: Dacă înscriem, cred că şi un egal în deplasare cu Grecia este bun pentru noi

Mijlocaşul Răzvan Cociş a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că pentru echipa naţională a României va fi bun şi un rezultat de egalitate dacă va reuşi să înscrie în partida tur cu Grecia, programată, vineri, la Pireu, în barajul de calificare la CM 2014.

84 afișări
Imaginea articolului Cociş: Dacă înscriem, cred că şi un egal în deplasare cu Grecia este bun pentru noi

Răzvan Cociş (Imagine: Mircea Roşca / Mediafax Foto)

"Vorbeam destul de des cu staful naţionalei, chiar au vrut să mă cheme şi la acţiunea cealaltă, cu Andorra şi Estonia, dar acum am decis eu că sunt destul de pregătit să fac faţă. Nu e o presiune, trebuie să fie o bucurie pentru că jucăm pentru participarea la Cupa Mondială. Eu sunt pregătit să joc şi titular, dar asta o decide antrenorul. Personal, cred că dacă înscriem şi un egal va fi bine pentru noi în Grecia. Deşi ei sunt renumiţi pentru faptul că nu cedează nici în ultimile minute, indiferent de scor. Chiar dacă vor avea un scor defavorabil la ei acasă, pot veni să facă un alt meci la Bucureşti", a spus mijlocaşul.

Cociş susţine că jucătorii care vor intra pe teren vor trebui să se depăşească pentru a obţine calificarea la Cupa Mondială din Brazilia. "Ar fi bine ca grecii să ne ia de sus, ar fi un avantaj pentru noi. Am avut aseară o şedinţă tehnică, i-am urmărit pe greci. Ştim ce joacă, ştim că sunt o echipă ambiţioasă, că joacă de mult timp împreună. Joacă destul de mult defensiv, se agaţă de orice. Se poate spune că e meciul carierei pentru majoritatea dintre noi. Suntem câţiva care am fost şi la Campionatul European, dar Campionatul Mondial este cotat mai bine. Nu e o performanţă calificarea la baraj, dar e un lucru bun pentru că mulţi nu credeau că se va putea ajunge aici. Deci trebuie să ne mulţumim şi cu lucrul ăsta. Iar dacă suntem aici trebuie să dăm mai mult de 100 la sută pentru a ne califica", a explicat mijlocaşul echipei naţionale.

El a menţionat că primele pregătite de conducerea FRF sunt binevenite, dar cel mai important lucru pentru jucătorii din lot este calificarea. "Contează calificarea în primul rând. Ce se va da în cazul unei calificări, pentru că acum nu e clar, e binevenit. Dar cred că mai presus de toate e calificarea. Pentru că la orice jucător îi va creşte cota, deci câştigă financiar din alte puncte de vedere", a afirmat el.

Chiar dacă selecţionerul Greciei este portughez, delegarea unei brigăzi din Portugalia la meciul de vineri nu reprezintă o problemă, susţine Răzvan Cociş. "Nu cred că va fi o problemă arbitrajul, totuşi este vorba despre calificarea la un Campionat Mondial. Nu cred că arbitrajul va influenţa în vreun fel, şi chiar dacă vor fi greşeli, nu cred că vor fi intenţionate", a adăugat Cociş.

Prezent la conferinţa de presă, Alexandru Măţel a declarat că jucătorii din lot sunt foarte motivaţi şi vor da totul în dubla cu Grecia pentru a se califica la Cupa Mondială. "Grecia este o echipă foarte puternică, primeşte greu gol, dar important e să ne facem noi jocul şi cu siguranţă va ieşi ce ne dorim toţi. Ne dorim foarte mult să ajungem la un Campionat Mondial şi vom da tot ce avem mai bun pentru a realiza acest obiectiv", a precizat Măţel.

Cele două meciuri din play-off-ul de calificare la turneul final al Cupei Mondiale din 2014, contra Greciei, sunt programate vineri, ora 21.45, pe Stadionul Giorgios Karaiskakis din Pireu şi la 19 noiembrie, ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici