Componentele naţionalei de handbal a României s-au întors acasă. Ele au fost aşteptate de aproximativ 30 de fani la Otopeni. Cristina Neagu, despre bronzul de la CM: Cel mai frumos cadou pentru noi şi pentru toţi românii

Aproximativ 30 de suporteri ai echipei naţionale feminine de handbal au aşteptat jucătoarele în sensul giratoriu de la Aeroportul Henri Coandă cu drapele "tricolore" şi au scandat "România", după ce sportivele au revenit în ţară.

2030 afișări
Imaginea articolului Componentele naţionalei de handbal a României s-au întors acasă. Ele au fost aşteptate de aproximativ 30 de fani la Otopeni. Cristina Neagu, despre bronzul de la CM: Cel mai frumos cadou pentru noi şi pentru toţi românii

Componentele naţionalei de handbal a României s-au întors acasă. Ele au fost aşteptate de aproximativ 30 de fani la Otopeni. Cristina Neagu, despre bronzul de la CM: Cel mai frumos cadou pentru noi şi pentru toţi românii (Imagine: Marian Ilie/Mediafax Foto)

"România", "România" şi "Suntem mândri de voi" au fost scandările fanilor care au aşteptat delegaţia "tricoloră", medaliată cu bronz la CM. Jucătoarele s-au oprit şi au stat aproximativ cinci minute, timp în care au făcut poze cu fanii.

Lotul echipei naţionale a României a ajuns luni noapte la Bucureşti, fiind aşteptat la salonul oficial al Aeroportului Henri Coandă de ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, secretarul de stat în MTS, Carmen Tocală şi de preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu.

Naţionala de handbal feminin a României a câştigat, duminică, la Herning, medalia de bronz a Campionatului Mondial din Danemarca, după ce a învins reprezentativa Poloniei, în finala mică, cu scorul de 31-22 (15-8), tricolorele obţinând o medalie mondială după 10 ani şi prima de bronz din istorie.

Cristina Neagu, despre bronzul de la CM: Cel mai frumos cadou pentru noi şi pentru toţi românii

Cea mai bună jucătoare de la Campionatul Mondial de handbal, Cristina Neagu, a declarat, marţi, la sosirea delegaţiei României în ţară, că medalia de bronz cucerită de ea şi de coechipierele sale reprezintă cel mai frumos cadou de Crăciun, atât pentru sportive, cât şi pentru fani.

"Cred că e o performanţă importantă pentru handbalul românesc, e o performanţă uriaşă şi trebuie să ne bucurăm de acest moment. La ultimul meci cred că s-a văzut că e o singură echipă pe teren România. Am câştigat la o diferenţă foarte mare, fără emoţii. A fost cel mai frumos cadou pentru noi şi pentru toţi românii care urmăresc handbalul, cred că am reuşit să-i facem fericiţi. Îmi doresc să fiu fericită şi în 2016 să repet performanţele de anul acesta. Cel mai greu moment a fost după cele trei înfrângeri din grupă, dar am reuşit să ne montăm foarte bine împotriva Braziliei şi de acolo faţa echipei României s-a schimbat la acest Campionat Mondial, cu o săptămână total diferită faţă de prima şi ne-am întors cu medalia la gât. Suntem mulţumite, performanţele sunt atât de rare în ultimii ani încât nu poţi să nu fii mulţumit când te întorci cu medalia", a declarat Neagu, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Neagu s-a arătat deranjată de comparaţia cu starul argentinian Lionel Messi, de la echipa de fotbal FC Barcelona. "Nu înţeleg această comparaţie, Messi e Messi, eu sunt Cristina Neagu şi atât. Eu mă numesc Cristina Neagu şi prefer să rămân Cristina Neagu. Nu vreau să mai spun de 100.000 de ori, această comparaţie nu îşi are rostul."

Pentru Neagu, vacanţa este scurtă, ea fiind nevoită să se alăture echipei de club, Buducnost. "Urmează să am trei zile de pauză şi apoi să mă apuc de antrenamente la echipa mea de club, Buducnost Podgorica, pentru că în ianuare începe Liga Campionilor", a precizat ea.

La competiţia din Danemarca, Cristina Neagu a fost declarată cel mai bun inter stânga şi cea mai valoroasă jucătoare a turneului.

Lipă către handbaliste: Să dea Dumnezeu să vă văd campioane olimpice pentru că meritaţi şi puteţi

Ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, a declarat, luni noapte, la Aeroportul Henri Coandă, că speră ca jucătoarele din naţionala de handbal a României să devină campioane olimpice, deoarece au arătat că merită şi pot, după bronzul câştigat la Campionatul Mondial din Danemarca.

"Le felicit pentru dăruire, determinare, pentru modul cum au luptat până în ultimul minut. Acea competiţie de calificare pentru Jocurile Olimpice va fi ca un meci România - Polonia. Succes, un an nou cât mai bun, profitaţi de vacanţa asta, şi să vă întoarceţi sănătoase, hotărâte şi să dea Dumnezeu să vă văd campioane olimpice pentru că meritaţi şi aţi arătat că puteţi", a declarat Lipă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici