CUPA MONDIALĂ: Suporterii spanioli, dezamăgiţi după eliminarea naţionalei ţării lor în faza grupelor

Suporterii spanioli din Madrid s-au arătat extrem de dezamăgiţi şi au criticat naţionala ţării lor, în noaptea de miercuri spre joi, după ce echipa pregătită de Vicente Del Bosque a înregistrat a doua înfrângere la Cupa Mondială, ceea ce înseamnă că este eliminată din faza grupelor, informează AFP.

252 afișări
Imaginea articolului CUPA MONDIALĂ: Suporterii spanioli, dezamăgiţi după eliminarea naţionalei ţării lor în faza grupelor

Suporterii spanioli, dezamăgiţi după eliminarea naţionalei ţării lor de la CM (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ceea ce simt este tristeţe. Dar este normal. Nu au jucat deloc. Erau obosiţi", a spus Joaquin Lamas, un vânzător în vârstă de 34 de ani, care avea chipul pictat în culorile naţionalei spaniole.

Lamas, care a urmărit meciul Spaniei cu Chile, scor 0-2, într-un bar din centrul oraşului Madrid, alături de alţi suporteri, a menţionat că a înţeles din minutul 5 al jocului că "Spania nu va face nimic". "Este rău, foarte rău", "sunt prea trist ca să vorbesc", a mai spus el.

După eşecul din meciul cu Olanda, scor 1-5, din prima etapă a grupelor CM, fanii începuseră să creadă din nou în echipa ţării lor, înainte de partida cu Chile.

Barurile din Madrid erau pline, iar oraşul se pregătea să îl sărbătorească, joi, pe noul rege al Spaniei, Felipe al VI-lea, succesorul tatălui său la tron, după ce Juan Carlos a abdicat. Însă de la finalul primei reprize, când tabela de marcaj arăta deja scorul 2-0 pentru chilieni, au apărut îndoielile. "Ori începem să plângem ori ne mobilizăm", a afirmat un chelner de la un bar din centrul Madridului.

"Ce tristeţe! Ce tristeţe!, spunea alt bărbat prezent în bar.

În acelaşi timp, la postul Telecinco un comentator constata deja eşecul naţionalei Spaniei: "În ziua în care Majestatea Sa regele a abdicat, Spania este pe punctul de a abdica".

Odată cu fluierul final al meciului de la Cupa Mondială, înfrângerea naţionalei Spaniei a făcut ca pe ediţiile online ale ziarelor ştirea privind abdicarea regelui Juan Carlos şi depunerea jurământului de învestitură de către Felipe al VI-lea să coboare pe poziţia a doua.

"Eşec mondial", Dezastru!", "Lovitură pe Maracana şi adio Mondial", "trist adio al campioanei mondiale", au notat jurnalele din Spania.

Pentru suporteri, înfrângerea a fost devastatoare. "Sunt extrem de dezamăgit. Aşteptam altceva, un joc mai bun, o atitudine mai bună", a spus Angel Matia, un fan în vârstă de 34 de ani. "Este lamentabil ce a făcut Spania. Toate ţările şi-au împrospătat echipele şi iată, primesc ceea ce merită", a afirmat şi Pablo Aramillo, un suporter în vârstă de 35 de ani, care a urmărit meciul cu Chile pe un ecran la stadionul Santiago Bernabeu.

"Nu putem să trăim în trecut. Trebuie să luăm jucători care au avut un sezon reuşit, nu pe cei care sunt celebri şi au avut performanţe în trecut", a precizat Celia Merinos, o studentă în vârstă de 18 ani. "Dacă nu munceşti nu trebuie să fii selecţionat. Trebuie selecţionaţi cei mai buni, indiferent dacă sunt sau nu celebri", a menţionat ea.

Formaţia Spaniei, campioana mondială en-titre şi dubla deţinătoare a titlului european, a fost eliminată încă din faza grupelor la Cupa Mondială din Brazilia, după a doua înfrângere consecutivă în grupa B, scor 2-0 cu echipa statului Chile, care, alături de Olanda, accede în optimile competiţiei.

Reprezentativa Spaniei este a patra campioană mondială en-titre eliminată în grupe, după Brazilia (1966), Franţa (2002) şi Italia (2010).

Spania a fost învinsă în primul meci de Olanda, scor 5-1, iar miercuri a pierdut şi partida cu naţionala statului Chile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici