Fernando Alonso, votat cel mai bun pilot al anului de conducătorii echipelor de F1

Vicecampionul mondial Fernando Alonso (Ferrari) a fost votat cel mai bun pilot al sezonului 2012 de către managerii echipelor de Formula 1, spaniolul depăşindu-l, într-o anchetă efectuată de publicaţia Autosport, pe germanul Sebastian Vettel (Red Bull), care a câştigat al treilea titlu consecutiv.

156 afișări
Imaginea articolului Fernando Alonso, votat cel mai bun pilot al anului de conducătorii echipelor de F1

Fernando Alonso (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alonso, care a pierdut titlul mondial în favoarea lui Vettel pentru numai trei puncte, a câştigat detaşat în sondajul efectuat de revista britanică. Diferenţa de 71 de puncte dintre ocupantul primului loc (Alonso - 269 de puncte) şi cel al locului doi (Vettel - 198 de puncte) a fost cea mai mare înregistrată în ultimii cinci ani în ancheta publicaţiei.

Autosport le-a cerut managerilor echipelor să desemneze primii zece piloţi în opinia lor, iar aceştia au primit un punctaj similar cu cel acordat de FIA în Campionatul Mondial de Formula 1: 25 de puncte pentru locul I, 18 pentru locul II, 15 pentru locul III, 12-10-8-6-4-2-1.

Votul a fost secret şi opt dintre cei 12 manageri l-au "văzut" pe Alonso cel mai bun pilot în 2012. Spaniolul a mai ocupat primul loc în această anchetă în 2010, când de asemenea a pierdut titlul mondial la ultima cursă a sezonului.

Primele zece locuri în clasamentul întocmit de Autosport sunt ocupate de următorii piloţi:

1. Fernando Alonso (Ferrari) 269 de puncte;

2. Sebastian Vettel (Red Bull) 198;

3. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) 177;

4. Kimi Raikkonen (Lotus-Renault) 176;

5. Jenson Button (McLaren-Mercedes) 104;

6. Mark Webber (Red Bull) 66;

7. Nico Hulkenberg (Force India) 50;

8. Nico Rosberg (Mercedes) 30;

9. Sergio Perez (Sauber) 30;

10. Felipe Massa (Ferrari) 27.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici