FRF negociază cu Joma pentru ca firma spaniolă să devină sponsor tehnic al echipei naţionale

Conducerea Federaţiei Române de Fotbal (FRF) negociază cu reprezentanţii companiei spaniole de echipament sportiv Joma pentru ca aceasta să devină noul sponsor tehnic al echipei naţionale, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse de la Casa Fotbalului.

747 afișări
Imaginea articolului FRF negociază cu Joma pentru ca firma spaniolă să devină sponsor tehnic al echipei naţionale

FRF negociază cu Joma pentru ca firma spaniolă să devină sponsor tehnic al echipei naţionale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Contactat de MEDIAFAX, managerul general al Joma România, Teodor Luca, a confirmat negocierile, precizând însă că sunt discuţii de principiu: "Noi avem mai multe negocieri de contracte în desfăşurare. Am fi bucuroşi să fie aşa, dar încă nu se poate spune nimic despre aceste lucruri. Şi dacă ar fi ceva, orice contract până la semnarea lui şi după este confidenţial. Dar nu ştiu de unde sunt zvonurile astea. Noi îmbrăcăm de cinci ani echipa naţională, dar de minifotbal. Ar fi o veste bună dacă am fi aleşi, dar nu ştiu încă nimic. Eu sunt un visător, dar până la a ajunge departe mai este mult. Deocamdată nu am făcut nimic, sunt doar discuţii de principiu, dar asta este altceva".

Luca a caracterizat relaţia cu preşedintele FRF Răzvan Burleanu ca fiind una bazată pe respect, Joma fiind de cinci ani sponsor tehnic al echipei naţionale de minifotbal, de pe vremea când actualul şef de la Casa Fotbalului conducea federaţia naţională de specialitate. "Totdeauna ne-am respectat pentru ceea ce facem. Peste tot, cu cine am lucrat, oamenii au fost mulţumiţi de munca pe care am depus-o. Şi atunci am făcut paşi împreună", a declarat managerul general al Joma România.

Răzvan Burleanu a condus Federaţia Română de Minifotbal şi Federaţia Europeană de Minifotbal în perioada de dinainte de alegerile câştigate la 5 martie 2014, la preşedinţia FRF.

Compania spaniolă este sponsor al mai multor echipe naţionale, Honduras, Nicaragua, Trinidad Tobago, Kenya, Kîrgîstan, Uzbekistan şi Bangladesh, în Europa doar selecţionata Bulgariei având un contract cu Joma. "Joma este prezentă la Campionatele Mondiale la fiecare patru ani, dar din Europa singura naţională este a Bulgariei. Strategia Joma a fost alta, sponsorizează comitetele olimpice, pentru că mai presus de campionatele europene şi mondiale există Jocurile Olimpice", a explicat Luca.

În Liga I, Joma furnizează echipament sportiv pentru CFR Cluj, Gaz Metan Mediaş, ASA Târgu Mureş şi CSU Craiova.

Preşedintele FRF Răzvan Burleanu a declarat, marţi seară, că are o ofertă de continuare a parteneriatului cu adidas, dar a precizat că există propuneri şi din partea altor companii, fără a le nominaliza."Contractul s-a încheiat la sfârşitul anului trecut, dar meciul cu Feroe se va juca cu echipament adidas, cel vechi, pe care îl avem. Nu se schimbă echipamentul. E o înţelegere că putem să continuăm. Am primit o propunere de continuare din partea adidas, o analizăm, avem propuneri şi din partea altor parteneri. Probabil că într-o perioadă cât mai scurtă o să oferim un răspuns", a declarat Burleanu la Digi Sport.

Contractul dintre adidas şi Federaţia Română de Fotbal a fost valabil între 2007 şi finalul anului 2014.

Echipa naţională de fotbal a României poartă echipament sportiv marca adidas din 1970, de la Cupa Mondială din Mexic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici