Germania, formă inedită de protest la Cupa Mondială. Mesajul transmis de Federaţia Germană de Fotbal

  • Primul 11 al Germaniei şi-a acoperit gura în fotografia de echipă înainte de meciul de deschidere a Cupei Mondiale împotriva Japoniei, în semn de protest faţă de interzicerea de către FIFA a banderolei "OneLove".
  • Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a confirmat că echipa a venit cu această idee.
1017 afișări
Imaginea articolului Germania, formă inedită de protest la Cupa Mondială. Mesajul transmis de Federaţia Germană de Fotbal

Nancy Faeser, ministrul de interne al Germaniei, a purtat şi ea banderola 'OneLove' în tribună, unde a luat loc alături de preşedintele DFB, Bernd Neuendorf.

Arbitrul asistent a verificat înainte de startul partidei dacă portarul şi căpitanul Manuel Neuer purta banderola corectă înainte de startul partidei.

Un comunicat al DFB a precizat:

"Am vrut să folosim banderola de căpitan pentru a lua atitudine faţă de valorile pe care le avem în echipa naţională a Germaniei: diversitatea şi respectul reciproc. Împreună cu alte naţiuni, am vrut ca vocea noastră să fie auzită.

Nu a fost vorba de a face o declaraţie politică - drepturile omului nu sunt negociabile. Acest lucru ar trebui să fie de la sine înţeles, dar încă nu este cazul. De aceea, acest mesaj este atât de important pentru noi.

A ne refuza banderola este acelaşi lucru cu a ne refuza vocea. Ne susţinem poziţia".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici