Haaland reuşeşte al patrulea hat-trick şi ajunge la 25 de goluri marcate în Premier League

Norvegianul Erling Haaland a reuşit duminică al patrulea său hat-trick în Premier League într-un sezon remarcabil şi i-a adus lui Manchester City o victorie confortabilă cu 3-0 în faţa lui Wolverhampton Wanderers.

161 afișări
Imaginea articolului Haaland reuşeşte al patrulea hat-trick şi ajunge la 25 de goluri marcate în Premier League

Haaland reuşeşte al patrulea hat-trick şi ajunge la 25 de goluri marcate în Premier League

City a dominat prima repriză şi a preluat meritat conducerea după ce Haaland a marcat cu capul după o centrare precisă a lui Kevin De Bruyne, în minutul 40.

A fost o chestiune de timp până când City a reuşit acel al doilea gol, Haaland transformând din penalty după un fault asupra lui Ilkay Gundogan, la cinci minute după pauză. Norvegianul şi-a completat apoi rapid tripla pentru a pune capăt meciului.

Haaland a doborât recordul fostului atacant al lui Manchester United, Ruud van Nistelrooy, fiind cel mai rapid jucător care a reuşit patru hat-trick-uri în Premier League. Cele patru ale lui Haaland au fost reuşite în 19 meciuri, iar cele ale lui Van Nistelrooy în 65.

City a redus la două puncte distanţa faţă de liderul Arsenal, dar tunarii aveau două meciuri mai puţin jucate, primul dintre ele fiind împotriva lui Manchester United, mai târziu duminică. Wolves rămâne pe locul 17, cu 17 puncte.

"El (Haaland) trebuie să primească mingile, are jucători fantastici în jurul său", a declarat antrenorul Pep Guardiola. "Mingea de la Kevin este fantastică.

"Haaland trăieşte 24 de ore pentru munca lui, din pasiune, dragoste. Nu este foarte stresat. El este stabil. El simte înfrângerile. Cifrele lui sunt incredibile.

"Felul în care am jucat astăzi a fost destul de asemănător cu prima repriză când pierdeam cu 2-0 în faţa lui Spurs (joi). Jocul nostru, fotbalul a fost foarte bun. Astăzi ne-am îmbunătăţit".

Haaland a pus capăt unei mini-secete de goluri de trei apariţii la City, în toate competiţiile, înainte de lovitura de săptămâna trecută împotriva lui Tottenham Hotspur.

Echipa locală a avut o mulţime de ocazii de a deschide scorul înainte ca Haaland să deschidă scorul cu o execuţie de precizie, cu cinci minute înainte de pauză.

Penalty-ul marcat după pauză l-a dus la 30 de goluri în toate competiţiile, cu jumătate de sezon rămas de jucat, înainte de a mai adăuga unul la contul său după o eroare a portarului lui Wolves, Jose Sa.

Remarcabila sa reuşită de 25 de goluri în campionat în 19 meciuri ar fi fost suficientă pentru a câştiga gheata de aur din Premier League în fiecare dintre cele patru sezoane anterioare. Recordul lui Dixie Dean de 60 de goluri marcate într-un singur sezon de campionat, stabilit în 1928, rămâne în vizor.

Haaland are mai mult decât dublul golurilor din campionat pe care Wolves le-a strâns în acest sezon. Ei se află deasupra zonei de retrogradare doar la diferenţa de goluri.

"Am făcut greşeli, dar prima repriză m-a îngrijorat mai mult decât a doua", a declarat antrenorul Julen Lopetegui.

"Este întotdeauna posibil să îmbunătăţim echipa cât timp fereastra (de transferuri) este deschisă, dar este important să îmbunătăţim jucătorii care sunt deja aici".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici