INCIDENTE la meciul România-Ungaria: Jandarmii au folosit gaze lacrimogene. Aproximativ 30 de fani români au fost reţinuţi, iar 46 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale - GALERIE FOTO

Sute de petarde au explodat şi zeci de fumigene au fost aruncate pe teren înaintea partidei, iar suporterii ungari au încercat să intre peste cei români de la Tribuna I, jandarmii fiind nevoiţi să folosească gazele lacrimogene. Jandarmii au evacuat o parte a fanilor români de la Inelul 1 al Peluzei Nord de la Arena Naţională după ce suporterii au intrat în conflict cu forţele de ordine.

6385 afișări
Imaginea articolului INCIDENTE la meciul România-Ungaria: Jandarmii au folosit gaze lacrimogene. Aproximativ 30 de fani români au fost reţinuţi, iar 46 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale - GALERIE FOTO

INCIDENTE la meciul România-Ungaria - GALERIE FOTO (Imagine: Alexandru Hojda/ Mediafax Foto)

UPDATE 00:02 - 46 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală

Patruzeci şi şase de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală înainte şi în timpul meciului România - Ungaria, scor 1-1, disputat, sâmbătă, pe Arena Naţională, în preliminariile Euro-2016, a declarat pentru MEDIAFAX, Bogdan Opriţa, coordonator SMURD Bucureşti.

"46 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală înainte şi în timpul meciului. 12 dintre acestea au fost duse la spital, trei la spitalul Pantelimon şi nouă la Floreasca. Motivele: diabet, fracturi toracice, fractură membru inferior, traumatisme craniocerebrale minore. Singurul caz mai grav a fost al unui tânăr de 26 de ani, care a suferit o criză de epilepsie. Toţi au fost români, cu o excepţie - o tânără de 23 de ani, care a suferit o tulburare de ritm", a declarat Opriţa.

UPDATE 23:45 - Fani români reţinuţi, iar mai mulţi suporteri au avut nevoie de îngrijiri medicale

Aproximativ 30 de suporteri români au fost duşi la secţiile de poliţie, pentru cinci fani s-a dispus sancţiunea de a merge la stadion un an, iar mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri, la meciul România - Ungaria, a declarat Irina Drăgan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române.

"În zona special amenajată pentru fanii unguri s-au înregistrat incidente. În prima repriză a fost un moment tensionat cauzat de cele două galerii, care au aruncat cu obiecte pirotehnice dintr-un sector în altul şi s-a impus intervenţuia jandarmilor pentru a putea continua partida în condiţii de siguranţă. Nu s-a impus evacuarea galeriilor, dar au fost persoane scoase din stadion în vederea stabilirii identităţii şi aplicării măsurilor legale. Ca şi date preliminare, aproximativ 30 de pesoane au fost conduse la poliţie pentru stabilirea identităţii şi efectuarea de verificări privind săvârşirea de diverse infracţiuni, deţinere şi folosite de materiale pirotehnice, adresare de injurii şi participare la scandal. Din câte cunosc, toţi sunt de naţionalitate română. Pentru alţi cinci suporteri români s-a dispus deja sancţiunea de interzicere de a merge la stadion pentru un an", a declarat Irina Drăgan pentru MEDIAFAX.

Irina Drăgan a afirmat că suporterii unguri veniţi în grup neorganizat urmează să fie conduşi până la ieşirea din Capitală, iar cei veniţi cu trenul până la gară, de unde vor pleca pe acelaşi traseu pe care au venit. "Fanii maghiari vor fi preluaţi de forţele de ordine din judeţele pe care le vor tranzita. Niciun suporter maghiar nu a fost reţinut, dar asta este o situaţie preliminară, mâine vom face o comunicare oficială, misiunea este încă în desfăşurare", a precizat Drăgan.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a afirmat că nu cunoaşte numărul persoanelor care au necesitat îngrijiri medicale, dar poate confirma că au existat mai multe cazuri: "În ceea ce priveşte persoanele care au necesitat îngrijiri medicale şi starea lor, vor comunica cei de la Ambulanţă şi ISU. Nu cunosc numărul celor care au necesitat îngrijiri medicale, dar pot să vă confirm că au fost. Cei de la ISU şi Salvare au evidenţa lor".

Conform unor surse medicale, mai mulţi fani au avut nevoie de îngrijiri după ce au suferit contuzii la nivelul membrelor, însă printre aceştia nu se află niciun suporter maghiar.

Jandarmii au evacuat o parte a fanilor români şi au folosit gaze lacrimogene

Jandarmii au evacuat o parte a fanilor români de la Inelul 1 al Peluzei Nord de la Arena Naţională, sâmbătă, după ce suporterii au intrat în conflict cu forţele de ordine, acestea făcând uz de gaze lacrimogene.

Fanii au aruncat cu petarde şi scaune, iar după ce jandarmii au folosit gaze lacrimogene s-au îndreptat spre tribuna a doua, mulţi rămânând pe

inelul intermediar.

În momentul intonării imnului Ungariei, fanii maghiari, îmbrăcaţi în negru, au afişat plăcuţe în culorile naţionale ale ţării vecine.

GALERIE FOTO

La intonarea imnului Ungariei, fanii maghiari au fost dotaţi, fiecare, cu câte un steag, în timp ce românii au huiduit şi au aprins torţe pe care le-au aruncat înspre sectoarele de peluză ocupate de suporterii maghiari.

Imnul Ungariei nu s-a auzit aproape deloc pe stadion din cauza huiduielilor şi ale petardelor care explodau.

Jucătorii unguri au crezut că intonarea imnului lor s-a terminat şi i-au aplaudat pe fani, însă de la staţia de amplificare s-au mai auzit acordurile pentru câteva secunde.

Fanii români de la Peluza Nord au afişat bannerul "România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil!", scris în culorile steagului naţional şi au afişat un drapel care acoperea jumătate din peluză. Totodată, fanii de la Peluza Sud au afişat bannerul "04.06.1920" cu trimitere la Tratatul de la Trianon, în urma căruia s-au stabilit graniţele Ungariei.

Versurile imnului naţional au fost proiectate pe cele patru tabele de marcaj ale stadionului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici