Cupa Mondială de fotbal Qatar 2022: Italia, campioana Europei, trimisă la baraj. Elveţia s-a calificat direct

  • Italia a ratat, luni seară, calificarea directă la Campionatul Mondial din Qatar 2022 şi va juca în play-off-ul de baraj, după ce nu a reuşit să învingă Irlanda de Nord la Belfast.
  • De pe primul loc în grupă s-a calificat Elveţia, care a câştigat grupa după ce a trecut de Bulgaria cu 4-0.
  • Italia este al doilea nume mare, după Portugalia, care trebuie să se lupte pentru cele 3 locuri oferite la CM de play-off-ul european din 12 formaţii.
916 afișări
Imaginea articolului Cupa Mondială de fotbal Qatar 2022: Italia, campioana Europei, trimisă la baraj. Elveţia s-a calificat direct

Roberto Mancini, antrenor Italia

Squadra Azzurra conducea Grupa C doar la diferenţa de goluri, +11, faţă de +9 a elveţienilor, astfel că trebuia să urmărească atent rezultatul din meciul de acasă al Elveţiei cu Bulgaria, dar şi să încerce să devină prima echipă care înscrie pe Windsor Park, în această campanie de calificare. Italia nu câştigase niciodată la Belfast, având la activ două remize şi o înfrângere cu 2-1, care i-a costat un loc la Cupa Mondială din 1958.

Infirmeria Italiei a fost plină, astfel că în unsprezecele de start Lorenzo Insigne a fost falsul 9, Sandro Tonali intrând la mijlocul terenului.

Italienii au fost permanent în faţa porţii adverse, portarul gazdelor, Bailey Peacock-Farrell, îndepărtând cu vârful degetelor o centrare şutată a lui Giovanni Di Lorenzo, în timp ce covrigul lui Insigne şi şutul lui Federico Chiesa au fost prea previzibile şi lente, pentru acesta.

Gianluigi Donnarumma a fost nevoit să facă prima paradă importantă a meciului, puţin după pauză, când George Saville a şutat din prima, de la 10 metri.

Insigne l-a testat din nou pe Peacock-Farrell, cu o execuţie la prima bară, în timp ce venea vestea că Elveţia a preluat conducerea în faţa Bulgariei, plasându-se în fruntea grupei.

Chiesa a reluat apoi puţin pe lângă poartă, în timp ce în Elveţia scorul devenise 3-0, ceea ce înseamna că Italia avea nevoie de mai mult decât o victorie cu 1-0.

Gazdele au ratat ocazia meciului şi şansa de a-şi adjudeca victoria, în minutele suplimentare, când Donnarumma a rata o intercepţie în afara careului, Connor Washington având în faţă toată poarta pentru a marca. Şutul său a fost slab, iar Leonardo Bonucci a reuşit să respingă de pe linia porţii.

Italia, campioana Europei, se distrase cu Elveţia la Euro 2020, 3-0 pe „Olimpico” din Roma. Înaintea Italiei, Portugalia lui Ronaldo a ratat calificarea directă în locul Serbiei.

Italia va juca barajul de calificare din postura de cap de serie, dar are amintiri neplăcute de la ultima experienţă când a fost eliminată de Suedia şi a ratat ediţia din 2018. De altfel, cele două reprezentative s-ar putea reîntâlni în al doilea meci. 

Tragerea la sorţi a playoff-ului de mondiale are loc pe 26 noiembrie, în timp ce meciurile de baraj sunt programate pe 24-25 martie şi 28-29 martie.
Apoi, tragerea la sorţi a grupelor pentru CM din Qatar se va desfăşura pe 1 aprilie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici