Jonny Wilkinson şi-a anunţat retragerea din activitate la finalul sezonului

Rugbistul Jonny Wilkinson, eroul titlului mondial câştigat de Anglia în 2003, a anunţat, luni, că se va retrage la finalul sezonului, după cele două finale cu Toulon, în Top 14 şi Cupa Europei.

83 afișări
Imaginea articolului Jonny Wilkinson şi-a anunţat retragerea din activitate la finalul sezonului

Jonny Wilkinson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vreau să-mi anunţ oficial retragerea ca jucător de rugby. Nu este deloc momentul să ne concentrăm pe retragerea mea, deoarece aş dori să-mi focalizez energia pe ultimele două meciuri ale sezonului", a declarat jucătorul cu 91 de selecţii în naţionala Angliei, care va împlini duminică 35 de ani.

Ultimele sale două meciuri vor fi finala Cupei Europei, sâmbătă, la Cardiff, cu Saracens, şi finala Top 14, la 31 mai, cu formaţia Castres pe Stade de France.

Legendă a rugbiului, el s-a retras din naţionala Angliei după Cupa Mondială din 2011.

În 91 de selecţii, el a marcat 1.246 puncte, fiind al doilea cel mai bun marcator din istoria rugbiului după neo-zeelandezul Daniel Carter (1.442).

Erou al titlului mondial din 2003, el s-a confruntat cu o serie de accidentări înainte de a se relansa la Toulon în 2009.

Cu Toulon, el a câştigat deja Cupa Europei anul trecut şi a ajuns în finala Top 14 în 2012 şi 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici