Jucătorii echipei FC Barcelona i-au adus un omagiu lui Vilanova, la stadionul Camp Nou - FOTO

Jucătorii echipei FC Barcelona s-au deplasat, sâmbătă, la stadionul Camp Nou, pentru a-i aduce un omagiu fostului lor antrenor, Tito Vilanova, care a încetat din viaţă în urmă cu o zi.

174 afișări
Imaginea articolului Jucătorii echipei FC Barcelona i-au adus un omagiu lui Vilanova, la stadionul Camp Nou - FOTO

Jucătorii echipei FC Barcelona i-au adus un omagiu lui Vilanova, la stadionul Camp Nou (Imagine: Mediadax Foto/AFP)

Fotbaliştii au fost primii care l-au omagiat pe Vilanova în spaţiul amenajat în acest scop în interiorul stadionului. Ei au fost însoţiţi de actualul staf tehnic - Gerardo Martino şi secunzii săi, precum şi de directorul sportiv Andoni Zubizarreta.

După ce au scris într-un registru de condoleanţe, jucătorii s-au recules timp de câteva minute în faţa unui portret al lui Tito Vilanova.

Preşedintele FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i-a adus de asemenea un omagiu fostului tehnician, după care spaţiul a fost deschis publicului.

"Este un moment extrem de greu. În aceşti doi ani şi jumătate de luptă, Tito a fost un exemplu pentru noi toţi. El s-a luptat până în ultima clipă, mereu cu forţă şi cu optimism. (...) Multă putere familiei şi prietenilor săi. Ne-a părăsit un om mare, integru, exemplar", a declarat căpitanul echipei FC Barcelona, Carles Puyol.

Ca urmare a decesului lui Vilanova, conferinţa de presă ce ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă, cu o zi înainte de meciul pe care FC Barcelona îl va disputa cu Villarreal în campionatul Spaniei, a fost anulată. De asemenea, antrenamentul catalanilor a fost închis presei.

Tito Vilanova, care a fost nevoit să renunţe la conducerea tehnică a FC Barcelona în iulie 2013, din cauza unui cancer la glanda parotidă, a încetat din viaţă vineri, la Barcelona, la o zi după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

Vilanova era internat de vinerea trecută în spitalul Quiron din Barcelona, iar joi seară a fost operat, intervenţie după care starea sa s-a deteriorat rapid.

Tito Vilanova a mai fost operat, la 20 decembrie 2012, la spitalul Vall d'Hebron din Barcelona, după ce i-a fost detectat un ganglion la doi centimetri de locul în care i-a fost extirpată o tumoare, în 2011. Vilanova a suferit şi în noiembrie 2011 o operaţie în cadrul căreia i-a fost îndepărtată o tumoră de la glanda parotidă. În ianuarie 2013, Vilanova a plecat la New York, unde a stat două luni pentru a urma un tratament.

În august 2012, Vilanova a fost la Bucureşti cu FC Barcelona, echipa catalană disputând un meci amical cu Dinamo, pe Arena Naţională, pe care l-a câştigat cu scorul de 2-0.

Tito Vilanova era căsătorit şi avea doi copii, Carlota şi Adria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici