Liga Profesionistă de Fotbal pregăteşte revenirea fanilor pe stadioane

  • Liga Profesionistă de Fotbala anunţat marţi că a elaborat, în baza documentaţiei UEFA, un set minim de condiţii ce trebuie îndeplinite de către cluburi şi autorităţi
90 afișări
Imaginea articolului Liga Profesionistă de Fotbal pregăteşte revenirea fanilor pe stadioane

Liga Profesionistă de Fotbal pregăteşte revenirea fanilor pe stadioane

Documentul a fost elaborat în urma poziţiei publice exprimate luni de Ministerul Tineretului şi Sportului cu privire la „necesitatea de a crea un cadru clar pentru revenirea spectatorilor la competiţiile sportive".

Măsurile sanitare şi de igienă sunt elaborate pentru a fi folosite în completarea Protocolului de desfăşurare a competiţiilor emis de Federaţia Română de Fotbal şi cu respectarea limitei de spectatori
stabilită de autorităţile competente.

În situaţia în care decizia autorităţilor competente este aceea de a da aviz favorabil solicitării Ligii Profesioniste de Fotbal de a permite accesul spectatorilor pe stadion, în limita a 30% din capacitatea acestuia, măsurile urmează să fie îndeplinite de către organizator.

Obiectivul acestor măsuri este acela ca, la orice meci care implică participarea spectatorilor în tribune, organizatorul meciului să poată adopta cele mai bune decizii, bazate pe recomandările autorităţilor medicale, cu scopul de a reduce la zero riscul de infectare.

Accesul spectatorilor pe stadion la partidele de fotbal programate în cadrul competiţiei oficiale va fi permis doar cu condiţia adoptării de măsuri sanitare şi de igienă şi respectarea numărului maxim de spectatori acceptaţi de autorităţi.

Documentul elaborat de LPF detaliază o serie de aspecte pe care le consideră obligatorii de pus în aplicare, printre acestea numărându-se problematici precum accesul spectatorilor pe stadion şi alocarea locurilor din incinta acestora, măsurile generale de igienă, ticketing-ul, controlul temperaturii, managmentul aglomerărilor şi folosirea tribunelor de către spectatori şi comunicarea cu aceştia,
precum şi obligaţiile pe care le au.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
lpf,
fotbal,
stadion

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici