Manchester City a schimbat tactica de convingere a lui Messi. Englezii aşteaptă să-i expire contractul cu Barcelona

Manchester City nu a renunţat la ideea de a-l aduce în curtea sa pe argentinianul Lionel Messi, însă va aştepta până în luna martie sau chiar aprilie înainte de a face demersuri în cazul atacantului Barcelonei, susţine publicaţia ESPN, citând „diverse surse”.

931 afișări
Imaginea articolului Manchester City a schimbat tactica de convingere a lui Messi. Englezii aşteaptă să-i expire contractul cu Barcelona

Sursa foto: Mediafaxfoto

Lui Messi, îi expiră contractul cu Barcelona în luna iunie şi este liber să negocieze cu alte cluburi încă de la 1 ianuarie.

Manchester City şi-a anunţat interesul faţă de internaţionalul argentinian încă din luna august anul trecut, când i-a cerut Barcelonei să îi permită transferul. În ultimele luni însă, City nu a mai insistat. În schimb, dinspre Paris Saint-Germain s-au lansat multe zvonuri cu privire la intenţia de a-l înregimenta pe Messi la sfârşitul sezonului.

City a decis să aşteapte, chiar dacă PSG a adoptat o atitudine diferită, o abordare despre care surse din anturajul Barcelonei, citate de ESPN, susţin că este una complet greşită, în încercarea de a-l „seduce” pe Messi.

„PSG face o greşeală cu strategia pe care o foloseşte”, a susţinut una din sursele celor de la ESPN. „Lui Leo nu-i place tot zgomotul din mass-media şi cu atât mai puţin tipul de comentarii ce au fost făcute."

Directorul sportiv al PSG, Leonardo, a confirmat că monitorizează situaţia lui Messi, în timp ce antrenorul Mauricio Pochettino, Neymar şi Angel Di Maria au declarat public că l-ar întâmpina pe căpitanul Barcei cu braţele deschise. Di Maria chiar a afirmat că există o „şansă mare” ca Messi să semneze cu PSG, ceea ce l-a determinat pe antrenorul Barcei, Ronald Koeman, să califice clubul francez drept „lipsit de respect”.

Cei de la City sunt pregătiţi să fie un concurent dur, în cazul în care Messi va decide că va părăsi Camp Nou, după 20 de ani petrecuţi la clubul catalan, însă au decis să adopte o tactică mai puţin agresivă.

Sursele ESPN susţin că „cetăţenii” ar fi obţinut acordul lui Messi în august anul trecut, însă la vremea aceea, preşedintele Barcei, Josep Maria Bartomeu, a refuzat să-l lase pe argentinian să plece gratuit, prevalându-se de clauza sa de eliberare de 700 de milioane de euro, încă valabilă în acel moment.

Chiar dacă acum este liber să negocieze, Messi a insistat că nu va lua nicio decizie cu privire la viitorul său până la sfârşitul sezonului şi că se va concentra doar pentru a duce Barca la rezulte cât mai bune.

Viitorul lui Messi ar putea depinde şi de cine va deveni noul preşedinte al Barcei, alegerile fiind programate pentru 7 martie, chiar dacă el a declarat că decizia sa nu va fi influenţată de acest aspect.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici