Michel Sablon: Când îi aveţi pe Popescu şi Hagi în aceeaşi echipă ar fi o ruşine să-i pierdeţi

Fostul director tehnic al Federaţiei Belgiene de Fotbal, Michel Sablon, a declarat, marţi, că pentru România ar fi o ruşine să piardă o echipă de conducere la FRF compusă din Gheorghe Popescu, Gheorghe Hagi şi Anghel Iordănescu.

228 afișări
Imaginea articolului Michel Sablon: Când îi aveţi pe Popescu şi Hagi în aceeaşi echipă ar fi o ruşine să-i pierdeţi

Gheorghe Popescu şi Gheorghe Hagi (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Michel Sablon a avut o întâlnire cu Gheorghe Popescu, candidat la funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, şi a precizat că va ajuta la implementarea unei strategii în cazul în care fostul internaţional român va câştiga alegerile.

"În 2002 rezultatele naţionalei Belgiei au luat-o în jos şi atunci ne-am dat seama că trebuie să facem ceva, pentru că nivelul tinerilor şi al echipei nu era bun. Am ajutat cluburile să implementeze filozofia federaţiei. Ne-a luat ceva timp, dar am fost şi norocoşi. Rezultatele la noi s-au văzut după 6-7 ani. Când îi aveţi pe Popescu, Hagi şi Iordănescu în aceeaşi echipă ar fi o ruşine să-i pierdeţi, deoarece au foarte multe cunoştinţe despre fotbal. Este un proiect foarte ieftin, pentru că noi le-am oferit cluburilor totul. Timp de doi ani ne-am întâlnit săptămânal şi am analizat peste 1.600 de ore de meciuri de la tineret, iar rezultatele se văd acum. Când am început programul nu eram atât de bogaţi ca România. Aşa că proiectul ar trebui să fie un succes şi aici", a spus Sablon.

Gheorghe Popescu speră ca proiectul să fie implementat în patru ani: "L-am invitat pe domnul Sablon pentru a discuta despre cum au implementat strategia în Belgia. Am găsit similitudini între fotbalul belgian şi cel românesc. Mai multe detalii vom oferi săptămâna viitoare când îmi voi prezenta programul. Ideile din planul meu au legătură cu ce au făcut belgienii, dar şi alte federaţii. Ce au făcut ei în urmă cu zece ani, din păcate noi facem cu zece ani mai târziu. Vom adapta în România tot ceea ce am văzut afară. Din martie, dacă voi câştiga alegerile, dânsul a promis că o să vină alături de noi pentru a implementa acest proiect. Noi ne-am bucura să implementăm proiectul în patru ani, iar rezultatele să se vadă la începutul celui de-al doilea mandat".

Alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal vor avea loc la 5 martie. La alegerile pentru preşedinţia FRF şi-au anunţat candidatura până acum fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, preşedintele FR de Minifotbal, Răzvan Burleanu, fostul fotbalist Marcel Puşcaş şi fostul internaţional Gheorghe Popescu. În afară de aceştia, numele altor oameni de fotbal, Adrian Porumboiu şi Gheorghe Chivorchian, au fost vehiculate că se vor afla pe lista candidaţilor la funcţia de preşedinte al FRF. Actualul conducător al FRF, Mircea Sandu, a anunţat că nu îşi mai doreşte încă un mandat la şefia instituţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici