Moldovan spune că lui Mutu nu îi va fi uşor să se adapteze la "nebunia" din fotbalul românesc

Antrenorul formaţiei Rapid, Viorel Moldovan, susţine că lui Adrian Mutu, care din luna ianuarie va evolua sub formă de împrumut la Petrolul Ploieşti, nu îi va fi uşor să se adapteze la "nebunia" din fotbalul românesc.

56 afișări
Imaginea articolului Moldovan spune că lui Mutu nu îi va fi uşor să se adapteze la "nebunia" din fotbalul românesc

Viorel Moldovan (Imagine: Liviu Chirică / Mediafax Foto)

"Depinde de cât de motivat va fi el. Nu e uşor să te întorci acasă după o perioadă foarte lungă petrecută într-un fotbal profesionist, într-un fotbal serios. De multe ori revenirile sunt pozitive, alteori negative, dar depinde de motivaţia pe care o va avea Mutu şi de ceea ce va dori el să facă. Poate să fie sau nu un câştig pentru Petrolul, rămâne de văzut. E greu să revii la realitatea autohtonă după o perioadă îndelungată şi să înveţi fel şi fel de chestii. Te adaptezi sau nu te adaptezi. Când m-am întors eu, mi-a fost greu să mă adaptez cu multe lucruri, dar până la urmă am făcut-o. Dacă nu, o laşi baltă şi îţi vezi de altceva. Însă dacă vrei să fii în fenomen, ăsta e fenomenul de la noi şi trebuie să te adaptezi la această nebunie din fotbalul nostru", a spus, marţi, Moldovan, într-o conferinţă de presă.

El susţine că prietenia nu ar trebui să afecteze relaţia antrenor-jucător dintre Cosmin Contra şi Adrian Mutu. "Nu e uşor să gestionezi un jucător ca Mutu. Dar din ce ştiu, ei au această prietenie. Eu însă în fotbal văd altfel lucrurile. În fotbal nu am tată, nu am mamă, nu am frate, nu am neamuri şi nu am prieteni, eu vreau să fiu profesionist. Vreau să câştig pe teren atunci când am meci şi nu fac diferenţe", a precizat Moldovan.

O eventuală revenire la prima reprezentativă depinde în mare măsură de motivaţia pe care o va avea la Petrolul, este de părere Moldovan. "Vom vedea dacă va mai avea capacitatea necesară de a mai reveni în circuitul echipei naţionale. El este un jucător valoros, de mare talent, dar totul ţine numai de motivaţia lui", a explicat Viorel Moldovan.

Atacantul echipei Ajaccio, Adrian Mutu, a anunţat, duminică seară, pe contul său de Facebook, că din luna ianuarie va juca pentru formaţia Petrolul Ploieşti, înţelegerea fiind valabilă un an şi jumătate. "Din ianuarie voi juca pentru Petrolul un an şi jumătate. Voi veni sub formă de împrumut de la Ajaccio", a scris Mutu, în vârstă de 34 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici