Mourinho: Eliminarea din Liga Campionilor ar fi eşecul meu, calificarea ar fi succesul tuturor

Antrenorul echipei Real Madrid, Jose Mourinho, a declarat, luni, că o revenire în meciul cu Borussia Dortmund de la scorul de 1-4 este posibilă, subliniind că o eliminare ar fi "un eşec" al său, pe când o calificare ar însemna "succesul tuturor".

229 afișări
Imaginea articolului Mourinho: Eliminarea din Liga Campionilor ar fi eşecul meu, calificarea ar fi succesul tuturor

Jose Mourinho (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În fotbal totul este posibil. Însă meciul tur a fost atât de prost încât nu putem spera la nimic dacă jucăm la fel. Pe teren trebuie să profităm de orice. Şansa pe care o avem este că niciun jucător nu a părăsit «nava» sub pretextul unei accidentări sau orice altceva. Mâine trebuie să fim noi, adică o echipă excelentă şi trebuie să jucăm aşa cum ştim să o facem. Trebuie mai întâi să ne preocupăm de câştigarea meciului, să conducem şi apoi vom vedea", a declarat Mourinho.

Întrebat ce greşeli a observat la meciul tur, portughezul a răspuns: "Am făcut analiza cu jucătorii mei şi nu o reiau aici. Dar este clar că trebuie să fii inocent şi naiv ca să nu faci niciun fault asupra unui jucător, Lewandowski, care marchează patru goluri în 20 de minute, pe când Cristiano (Ronaldo) a fost faultat de cinci ori în primele minute. Nu fac apologia agresivităţii în sens negativ, ci a unei agresivităţi mentale, lucru de dorit".

Mourinho susţine că, aşa cum se întâmplă la toate echipele, o eventuală calificare în finală va fi considerată un "succes" al tuturor, pe când o ratare ar fi percepută ca "eşecul lui": "Consider că, aşa cum este aproape la toate echipele, succesul este atribuit tuturor, în timp ce eşecul este imputat mereu antrenoruluui. Aşa va fi şi acum: dacă nu ne calificăm în finală, va fi eşecul meu".

Jose Mourinho a apreciat că Borussia Dortmund este o echipă extrem de bună. "De la începutul sezonului, consider Borussia ca un candidat pentru câştigarea Ligii Campionilor. Anul trecut era o echipă în tranziţie, aşa că nu este o surpriză că se află la acest nivel. Sezonul viitor îl vor pierde pe Gotze, poate şi pe Lewandowski, dar acest club are o structură foarte bună pentru a-i permite lui Klopp să continue să muncească în linişte", a adăugat portughezul.

Partida Real Madrid - Borussia Dortmund, din manşa secundă a semifinalelor Ligii Campionilor, se va disputa marţi, de la ora 21.45.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici