Platini: Felicit Germania, prima membră a UEFA care câştigă Cupa Mondială în America de Sud

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a felicitat echipa Germaniei, pentru că a devenit prima naţională europeană care câştigă Cupa Mondială în America de Sud, informează site-ul oficial al forului european.

76 afișări
Imaginea articolului Platini: Felicit Germania, prima membră a UEFA care câştigă Cupa Mondială în America de Sud

Michel Platini (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Vreau să felicit Germania pentru câştigarea Cupei Mondiale după o finală intensă cu Argentina, pe Stadionul Maracana. Este o mare realizare pentru Germania, prima membră a UEFA din istorie care câştigă trofeul în America de Sud. Totodată, UEFA devine prima federaţie continentală din istorie care câştigă trei Cupe Mondiale la rând, pentru că Germania urmează Spaniei din 2010 şi Italiei din 2006", a afirmat şeful forului de la Nyon.

Platini a fost în Brazilia să urmărească desfăşurarea Cupei Mondială şi a spus că turneul a fost o "adevărată petrecere sud-americană care nu va fi uitată niciodată".

"Vreau cu această ocazie să felicit Brazilia pentru găzduirea unui asemenea frumos turneu. Atmosfera pe stadioane a fost electrizantă şi am văzut o adevărată petrecere sud-americană în ultima lună, care nu va fi uitată niciodată. Întregul continent şi ţara gazdă au demosntrat că au o extraordinară pasiune pentru fotbal şi pot spune că a fost o adevărată plăcere să fiu părtaş la această Cupă Mondială. După o scurtă pauză, multe dintre echipele noastre de top, incluzând noua campionaă mondială, Germania, vor intra în acţiune în preliminariile europene, care încep în septembrie. Sperăm ca şi Euro-2016, cu un record de 24 de echipe la turneul final, să fie o competiţie fantastică", a adăugat Platini.

Reprezentativa Germaniei a câştigat Cupa Mondială pentru a patra oară în istorie, în urma victoriei obţinute duminică, scor 1-0, după prelungiri, pe arena Maracana din Rio de Janeiro, în faţa selecţionatei Argentinei, în finala competiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici