Povestea EMOŢIONANTĂ a unuia dintre cei mai mari ciclişti ai tuturor timpurilor. De ce nu-şi putea vedea soţia în timpul Turului Franţei

Unul dintre cei mai mari ciclişti ai tuturor timpurilor, Greg LeMond, a dezvăluit, în cadrul emisiunii pe care o realizează pentru Eurosport, "LeMond on Tour", cum ciclismul era în perioada sa de glorie un sport exclusiv destinat bărbaţilor şi cum l-a convins pe şeful Turului Franţei din acele vremuri, Jean-Marie Leblanc, să accepte ca el să se vadă cu soţia sa în timpul celei mai mari competiţii din ciclism.

1672 afișări
Imaginea articolului Povestea EMOŢIONANTĂ a unuia dintre cei mai mari ciclişti ai tuturor timpurilor. De ce nu-şi putea vedea soţia în timpul Turului Franţei

Povestea EMOŢIONANTĂ a unuia dintre cei mai mari ciclişti ai tuturor timpurilor. De ce nu-şi putea vedea soţia în timpul Turului Franţei (Imagine: Twitter)

Cu toate că la finalul etapelor din Turul Franţei le vedem pe partenerele de viaţă ale cicliştilor cum îi felicită pe rutieri în cazul unui succes sau îi îmbărbătează în cazul unei zile mai proaste pentru aceştia, nu a fost mereu aşa.

Greg LeMond, triplu câştigător al Turului Franţei (1986, 1989, 1990), a povestit în cadrul emisiunii pe care o realizează la Eurosport că ciclismul a fost un sport destinat exclusiv bărbaţilor până când el a intervenit ca situaţia să se schimbe.

LeMond a povestit că l-a avertizat pe şeful Turului Franţei din acea perioadă, Jean-Marie Leblanc, că dacă nu îi va da un card de acces soţiei sale, Kathy, pentru a-l putea vedea după curse nu va urca pe podium în Turul Franţei din acel an.

Având în vedere că LeMond era în acea perioadă un mare nume al ciclismului, Jean-Marie Leblanc a fost nevoit să accepte propunerea lui LeMond.

De atunci Turul Franţei a evoluat iar în prezent soţiile sau partenerele de viaţă ale rutierelor îi pot vedea pe ciclişti înainte sau după curse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici