Presa spaniolă: Leo Messi a fost din nou erou. Presa italiană: Messi a trimis Milan în infern

Presa spaniolă de miercuri celebrează revenirea fantastică a echipei FC Barcelona, care a reuşit calificarea în sferturile Ligii Campionilor în faţa formaţiei AC Milan, după 0-2 în tur, şi îl laudă pe argentinianul Lionel Messi, autorul a două goluri în victoria cu 4-0 obţinută în retur.

422 afișări
Imaginea articolului Presa spaniolă: Leo Messi a fost din nou erou. Presa italiană: Messi a trimis Milan în infern

Lionel Messi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Leo a fost din nou erou. La cel mai important meci de până acum al sezonului, argentinianul nu a lipist la apel", scrie Marca.

Cotidianul citat subliniază că "Barca a revenit" după o serie mai puţin reuşită, eşecul din turul cu AC Milan şi meciurile pierdute cu Real Madrid.

El Pais subliniază că "generaţia cea mai strălucitoare a Barcei a avut o revenire spectaculoasă".

Publicaţia AS speră la o finală Real Madrid - FC Barcelona în Liga Campionilor, după ce ambele formaţii spaniole au reuşit reveniri spectaculoase şi calificarea în sferturile Ligii Campionilor.

"Altă noapte magică pentru istorie", scrie El Mundo Deportivo, care notează că "Messi a binecuvântat revenirea de care Barca avea nevoie".

În Italia, Gazzetta dello Sport deschide ediţia cu "Lecţia lui Messi" şi se referă la argentinian ca la un jucător "uriaş". Corriere dello Sport subliniază că "FC Barcelona a fost prea mult pentru AC Milan" şi remarcă "show-ul lui Messi".

Corriere della Sera scrie că "Messi a pus capăt visului milanez", în timp ce La Repubblica subliniază că "Messi a trimis AC Milan în infern".

Echipa spaniolă FC Barcelona s-a calificat în sferturile de finală, după ce a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 4-0 (2-0), formaţia italiană AC Milan, în manşa secundă a optimilor competiţiei. În tur, Milan s-a impus, pe teren propriu, cu scorul de 2-0. Golurile învingătorilor au fost marcate de Messi '5, '40, Villa '55 şi Jordi Alba '90+2.

Cu cele două goluri marcate marţi seară, Messi (58 reuşite) l-a depăşit pe olandezul Ruud van Nistelrooy (56) în clasamentul celor mai buni marcatori din Liga Campionilor, începând din perioada 1992-1993 şi începând cu faza grupelor. Messi este al doilea în acest clasament, în urma lui Raul (Al Sadd), cu 71 goluri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici