PROCESUL Pistorius: Sportivul, declarat vinovat de omor din culpă, rămâne liber pe cauţiune. Pedeapsa, pronunţată pe 13 octombrie

Judecătoarea Thokozile Masipa a anunţat, vineri, la Pretoria, că sportivul sud-african Oscar Pistorius, acuzat de uciderea iubitei sale Reeva Steenkamp în data de 14 februarie 2013, este vinovat de omor din culpă.

1172 afișări
Imaginea articolului PROCESUL Pistorius: Sportivul, declarat vinovat de omor din culpă, rămâne liber pe cauţiune. Pedeapsa, pronunţată pe 13 octombrie

Oscar Pistorius (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

14:45 - Pistorius rămâne liber pe cauţiune în aşteptarea pronunţării pedepsei în cazul său, în octombrie

Campionul paralimpic Oscar Pistorius, găsit vinovat de omor din culpă de justiţia sud-africană, a obţinut, vineri, dreptul de a rămâne în libertate pe cauţiune până la reluarea discuţiilor în cazul său la tribunalul din Pretoria, la 13 octombrie, informează AFP.

"Am folosit puterea mea discreţionară în favoarea acuzatului şi i-am acordat o prelungire a regimului actual de libertate pe cauţiune", a spus judecătoarea Thokozile Masipa, înainte de a reconvoca la data de 13 octombrie tribunalul pentru miniprocesul în care se va decide pedeapsa lui Pistorius.

În 13 octombrie şi în zilele următoare, apărarea şi acuzarea vor încerca să o convingă pe judecătoare să pronunţe o sentinţă mai mică, respectiv mai mare pentru Oscar Pistorius.

Potrivit presei sud-africane, judecătoarea a considerat că procurorul nu a dovedit că Pistorius trebuie să fie încarcerat până la pronunţarea sentinţei. Masipa a precizat că faptul că Pistorius şi-a vândut proprietatea şi că nu mai are o casă nu înseamnă că există riscul ca sportivul să fugă din ţară.

"Procedurile privind condamnarea a lui Pistorius vor începe Înalta Curte din Pretoria la 13 octombrie", menţionează iol.co.za.

12:03 - L'Equipe: Judecătoarea Masipa va anunţa peste câteva săptămâni condamnarea în cazul Pistorius

Judecătoarea Thokozile Masipa va anunţa peste câteva săptămâni durata condamnării lui Oscar Pistorius, găsit vinovat de omor din culpă după ce şi-a ucis iubita în februarie 2013, dar şi cu privire la un incident din ianuarie 2013, când sportivul a tras cu arma într-un restaurant, notează L'Equipe.

"Verdictul definitiv va fi pronunţat peste câteva săptămâni", scrie jurnalul francez.

Potrivit CNN, pedeapsa maximă prevăzută de legislaţia sud-africană pentru omor din culpă este de 15 ani, iar cea pentru celălalt cap de acuzare în care a fost găsit vinovat Pistorius este de maxim 5 ani.

11:29 - Pretoria: Oscar Pistorius vinovat de omor din culpă

Judecătoarea Thokozile Masipa a anunţat, vineri, la Pretoria, că sportivul sud-african Oscar Pistorius, acuzat de uciderea iubitei sale Reeva Steenkamp în data de 14 februarie 2013, este vinovat de omor din culpă.

După citirea concluziilor sale în cazul Pistorius, Masipa i-a cerut campionului paralimpic să se ridice în picioare şi anunţat deciziile în privinţa celor patru capete de acuzare.

Pistorius a fost găsit nevinovat de crimă cu premeditare, dar vinovat de omor din culpă.

11:17 - Pistorius vinovat pentru că a tras cu arma în restaurant, achitat pentru deţinere ilegală de muniţie

Judecătoarea Thikozile Masipa a anunţat, vineri, că sportivul Oscar Pistorius este vinovat pentru că a tras cu arma într-un restaurant şi că, în ceea ce priveşte alt cap de acuzare, este achitat pentru deţinere ilegală de muniţie.

11:05 Oscar Pistorius, achitat de acuzaţia conform căreia a tras cu arma prin trapa unei maşini

Campionul paralimpic sud-african Oscar Pistorius a fost achitat, vineri, de acuzaţia conform căreia sportivul a tras cu arma prin trapa unei maşini în urmă cu doi ani.

Pistorius era acuzat, în cadrul procesului în care a fost judecat pentru uciderea iubitei sale, că în 2012 a tras cu arma prin trapa maşinii conduse de un prieten, descărcându-se nervos după un control al poliţiei.

Judecătoarea Thokozile Masipa l-a achitat pe Pistorius de această acuzaţie din cauza contradicţiilor din mărturiile prezentate.

La sosirea la tribunal, sportivul în vârstă de 27 de ani a evitat să privească mulţimea compactă de reporteri aflată la intrare.

Joi, judecătoarea Thokozile Masipa a început să prezinte cronologia cazului Pistorius şi concluziile sale, excluzând o condamnare pentru crimă cu premeditare şi crimă. După cinci ore, interval în care au avut loc şi câteva pauze, Masipa a anunţat că va continua vineri.

Oscar Pistorius, în vârstă de 27 de ani, a împuşcat-o mortal la 14 februarie 2013 pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relaţie de trei luni. Procesul sportivului, desfăşurat la Pretoria, a durat şase luni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici