Raluca Olaru s-a calificat în finala probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Rabat

Tenismena Raluca Olaru a câştigat joi, alături de germanca Tatjana Maria, meciul cu perechea Georgina Garcia/Alexandra Naydenova (Spania/Bulgaria), scor 6-2, 5-7, 10-7, în semifinalele turneului WTA de la Rabat, Maroc, disputat pe zgură şi dotat cu premii în valoare de 226.750 de dolari.

165 afișări
Imaginea articolului Raluca Olaru s-a calificat în finala probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Rabat

Raluca Olaru s-a calificat în finala probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Rabat (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Meciul a durat o oră şi 45 de minute. Olaru şi Maria au servit un as şi au comis 3 duble greşeli, iar procentajul primului serviciu a fost 63%. Dublul româno-german a câştigat 70% dintre mingile jucate cu primul serviciu şi 50% cu serviciul 2. Raluca Olaru şi Tatjana Maria şi-au pierdut de două ori serviciul şi au reuşit 3 break-uri.

Raluca Olaru (locul 51 în clasamentul de dublu) şi Tatjana Maria (59 WTA la dublu) sunt principalele favorite la câştigarea probei de dublu din cadrul turneului de la Rabat, deşi au evoluat doar de trei ori împreună.

În finală, Olaru şi Maria vor întâlni învingătoarele din meciul Xenia Knoll (Elveţia)/Aleksandra Krunic (Serbia) - Laura Pigossi (Brazilia)/Sara Sorribes Tormo (Spania).

Pentru accederea în ultimul act al turneului WTA International de la Rabat, Raluca Olaru (27 de ani) şi Tatjana Maria (28 de ani) şi-au asigurat 180 puncte în clasament şi un cec în valoare de 6.400 de dolari.

Finala atinsă de Raluca la turneul dotat cu 250.000 de dolari este a 10-a de dublu a carierei pentru sportiva noastră. Performanţa reuşită de Olaru este importantă şi prin prisma faptului că Raluca nu mai ajunsese într-o finală WTA de mai bine de un an. Ultima dată, Olaru pierdea lupta pentru trofeul de la Nurnberg, pe 23 mai 2015, împreună cu Lara Arruabarrena (Spania), scor 4-6, 6-7(5) cu Anabel Medina/Hao Chan (Spania/Taipei).

Raluca Olaru are patru titluri WTA la dublu în carieră, la Taşkent în 2008, la Acapulco în 2011, în 2013 la Nurnberg şi în 2014 la Linz.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici