RAPID - STEAUA 1-1, în derbiul etapei a XXVI-a

Echipele RAPID şi STEAUA au terminat la egalitate, duminică, pe stadionul Giuleşti - Valentin Stănescu, scor 1-1 (1-0), în derbiul etapei a XXVI-a a Ligii I, meci marcat de incidente atât la început, cât şi spre final.

6898 afișări
Imaginea articolului RAPID - STEAUA 1-1, în derbiul etapei a XXVI-a

RAPID - STEAUA 1-1, în derbiul etapei a XXVI-a (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Golurile au fost marcate de Herea '9 pentru Rapid şi Bourceanu '81 pentru Steaua.

1-0: Herea transformă o lovitură liberă de la aproximativ 13 metri.

1-1: Bourceanu a adus egalarea cu un şut de la aproximativ 20 de metri, deviat de un fundaş rapidist.

Rapid: Pecanha - Voicu, Abrudan, Oros, N. Vasile - Grigore - Roman (Al. Coman '78), Dică (Al. Ioniţă II '90+5), Herea, Grigorie - Pancu (Al. Ioniţă I '67). Antrenor: Marian Rada.

Steaua: Tătăruşanu - Georgievski (Tatu '22), Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Popa, Chipciu, Tănase (Prepeliţă '46) - Rusescu (Iancu '61). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Cartonaşe galbene: I. Voicu '23, N. Grigore '33, N. Vasile '69, Dică '76 / Georgievski '8, Tănase '45.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă condusă de Sebastian Colţescu, ajutat la cele două linii de Aurel Oniţă şi Vasile Marinescu. Arbitru de rezervă a fost Florin Miron, iar observatori Claudiu Popa şi Aron Huzu.

Jucătorii echipei Rapid au intrat pe teren cu un banner cu mesajul: "FIFA UEFA FRF LPF WE NEED HELP - AJUTAŢI-NE". De asemenea, ei au purtat tricouri pe care scria: "Purtăm cu mândrie culoarea vişinie".

La meci au asistat aproximativ 10.000 de spectatori. Au fost prezenţi şi Gruia Stoica, omul de afaceri căruia acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, i-a propus să cumpere gruparea giuleşteană, Ioan Andone, Valeriu Argăseală, Anghel Iordănescu, Viorel Moldovan, Ion Taban, Dan Ostahie, precum şi fostul agent de jucători Ioan Becali împreună cu doi impresari străini.

Galeria Rapidului a afişat un banner cu următorul mesaj: "Thatcher a murit... Mitică te-ai pregătit?".

Partida a început cu o întârziere de aproximativ cinci minute, din cauza fumigenelor, făcliilor şi artificiilor aprinse de suporterii de la tribuna a II-a şi peluza a doua. În jur de şase torţe au ajuns pe teren, în jumătatea echipei Steaua, fiind necesară intervenţia pompierilor pentru a le îndepărta. La solicitarea arbitrului Sebastian Colţescu, organizatorii i-au avertizat pe suporteri prin staţia de amplificare, în două rânduri, să nu mai arunce cu artificii şi torţe în teren pentru că FC Rapid riscă sancţiuni.

Şi la începutul reprizei secunde s-au aprins torţe şi fumigene în peluza a doua, dar fără să fie aruncate pe teren.

Jocul a fost întrerupt aproximativ cinci minute, din minutul 83, din cauza obiectelor contondente aruncate de fani pe teren. După ce fundaşul stelist Iasmin Latovlevici a refuzat să execute un aut pentru că erau aruncate diverse obiecte spre el, s-a aruncat o sticlă în teren, iar Chiricheş a căzut lovit de un obiect mic. În direcţia managerului Mihai Stoica s-a aruncat inclusiv cu un scaun.

Arbitrul Sebastian Colţescu a decis întreruperea meciului, după care a avut loc un meleu între jucătorii şi oficialii celor două echipe. Arbitrul i-a invitat pe jucători la vestiare şi le-a cerut să nu mai stea în mijlocul terenului.

Jucătorii stelişti şi managerul Mihai Stoica au încercat să ducă o parte din obiecte către oficialii LPF, dar au fost împiedicaţi de jucătorii şi oficialii rapidişti.

Imediat după marcarea golului de egalizator, Mihai Stoica a ieşit de pe banca de rezerve şi a fost lovit de o sticlă aruncată din tribune.

Pentru calmarea spiritelor au intervenit pe teren atât stewarzii cât şi jandarmii.

DESFĂŞURAREA LIVE-TEXT A MECIULUI:

Min. 90 + 4 - Partida se încheie!

Min. 94 - Ocazie mare pentru Steaua! Iancu reia cu capul din careul Rapidului, mingea loveşte bara! "Alb-vişiniii" scapă cu faţa curată.

Min. 91 - Ocazie mare pentru Rapid! Tătăruşanu a ieşit pe centrare, dar a respins doar până la Ioniţă, iar acesta putea să marcheze din 8 metri. Şutul său a fost blocat de un adversar.

Min. 89 - Tatu este aproape să intercepteze un balon degajat de Pecanha. Atacantul Stelei atinge balonul, dar acesta se duce în out

Min. 88 - Prepeliţă şutează de la distanţă, balonul trece pe lângă poarta lui Pecanha

Se reia partida! Meciul va continua din minutul 83, atunci când jocul a fost întrerupt.

Min. 83 - Colţescu îi trimite pe jucători în tunel. Partida se va relua când suporterii se vor linişti. Dacă nu se va întâmpla asta, Rapid va pierde meciul la masa verde.

Min. 83 - Chiricheş este lovit de un obiect din tribună! Spiritele se încing, pe teren intră antrenorii şi mai mulţi membri ai staff-ului celor două echipe. Meciul este întrerupt!

Min. 81 - GOOOL Steaua! Bourceanu marchează cu un şut de la aproximativ 20 de metri. Balonul a fost deviat de un rapidist înainte de a intra în plasă.

Min. 72 - Ocazie pentru Rapid: Roman centrează pentru Ioniţă, dar noul intrat nu reuşeşte să reia periculos.

Min. 67 - Schimbare şi în atacul Rapidului: Ioniţă îi ia locul lui Pancu.

Min. 62 - O nouă schimbare la Steaua: Iancu îi ia locul lui Rusescu.

Min. 51 - Herea nu mai are aceeaşi precizie ca în prima repriză. Balonul trimis de el loveşte zidul.

Min. 51 - Pancu este faultat la marginea careului de Szukala. O nouă lovitură liberă periculoasă pentru Rapid.

A început cea de-a doua repriză!

Min. 45 + 2 - Prima repriză se încheie.

Min. 41 - O nouă ocazie pentru Steaua: Tatu reia cu capul din 6 metri o centrare venită de la Adi Popa, dar balonul se duce peste poartă.

Min. 31 - Ocazie mare pentru Steaua! Rusescu reia cu capul din 6 metri, dar Pecanha reţine.

Min. 21 - Reghecampf face prima schimbare: îl scoate pe Georgievski, cel care a produs lovitura liberă din care Rapid a marcat, şi îl îl introduce pe Tatu.

Min. 13 - Ocazie mare pentru Steaua! Latovlevici a centrat pentru Rusescu, dar atacantul Stelei nu a putut relua spre poartă din doar câţiva metri.

Min. 9 - GOOOL Rapid! Herea marchează din lovitura liberă

Min. 9 - Lovitură liberă foarte periculoasă pentru Rapid!

Min. 5 - Steaua are o lovitură liberă de la circa 25 de metri. "Roş-albaştrii" preferă o schemă unui şut direct, dar rapidiştii îndepărtează pericolul.

Min. 1 - S-a dat startul partidei!

Startul partidei a fost întârziat câteva minute de aruncarea petardelor şi a fumigenelor din tribune.

Rapid: Pecanha - Voicu, Abrudan, Oros, V. Nicolae - Grigore, Dică - Roman, Herea, Grigorie - Pancu. Antrenor: Marian Rada.

Steaua: Tătăruşanu - Georgievski, Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Popa, Chipciu, Tănase - Rusescu. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici