Reacţia Stelei după decesul lui "Didi" Prodan: "Suntem în stare de şoc!"/ Mircea Sandu: "Nu suferea de nicio boală. L-a afectat îndepărtarea de la FRF şi a suferit"

Vestea dispariţiei lui "Didi" Prodan a luat prin surprindere întreaga lume a fotbalului, fie că vorbim despre oameni din fenomen sau simpli iubitori ai sportului. Fostul mare internaţional român a decedat în urma unui infarct la doar 44 de ani. Clubul Steaua a reacţionat la aflarea veştii. "Didi" Prodan a debutat în Divizia A la Steaua, în 1992, într-un 1-3 cu Farul.

4791 afișări
Imaginea articolului Reacţia Stelei după decesul lui "Didi" Prodan: "Suntem în stare de şoc!"/ Mircea Sandu: "Nu suferea de nicio boală. L-a afectat îndepărtarea de la FRF şi a suferit"

Reacţia Stelei după decesul lui "Didi" Prodan: "Suntem în stare de şoc!"/ Mircea Sandu: "Nu suferea de nicio boală. L-a afectat îndepărtarea de la FRF şi a suferi"

A câştigat 5 campionate, o Cupă a României şi două Supercupe cu formaţia din Ghencea.

În 1995, s-a clasat pe locul 3 (după Gh. Popescu şi Hagi) în ancheta care a desemnat cel mai bun fotbalist român al anului

"FC Steaua Bucureşti îşi exprimă regretul şi starea de şoc la aflarea veştii că fostul mare fundaş al echipei noastre, Daniel Prodan, s-a stins din viaţă la vârsta de 44 de ani.

Clubul nostru transmite condoleanţe familiei îndurerate!

Daniel Prodan a fost unul dintre cei mai buni fundaţi centrali ai Stelei şi ai echipei naţionale a României. Născut pe 23 martie 1972, la Satu Mare, acesta a început fotbalul la Olimpia ţi a fost transferat, la sfârţitul lui 1992, la Steaua, alături de care a câţtigat cinci titluri de campion al României, 2 Cupe ale României şi 2 Super Cupe ale României. În 1996 a fost transferat de Atletico Madrid, pentru care a evoluat timp de un sezon, fiind apoi vândut la Glasgow Rangers. Din cauza unei accidentări grave, "Didi" nu a evoluat pentru scoţieni, fiind împrumutat, în 2000 şi 2001, la Steaua şi FC Naţional. De fapt, echipa din Cotroceni a fost chiar ultima din cariera marelui fotbalist, care a adunat 54 de selecţii şi 2 goluri pentru România, pentru care a evoluat la Campionatul Mondial din 1994 şi la Campionatul European din 1996.

Dumnezeu să te odihnească în pace, "Didi"!", este comunicatul postat pe pagina de Facebook a clubului Steaua.

Mircea Sandu, fostul preşedinte al FRF, spune că Prodan nu suferea de nicio afecţiune, însă a fost extrem de afectat de faptul că a fost îndepărtat din organigrama Federaţiei şi de faptul că s-a considerat trădat de o parte dintre foştii săi colegi din echipa naţională.

"Didi Prodan ar fi vrut să-şi continue activitatea în administraţie. L-a afectat îndepărtarea de la FRF, dar nu atât îndepărtarea, cât atitudinea şi lipsa de respect faţă de cei din "Generaţia de Aur". A suferit pentru că unii dintre jucători au trădat, aşa cum el spunea. Pentru el Belodedici era un fel de 'Dumnezeu' şi a considerat că l-a trădat.

Didi mergea la sală, mergea în Herăstrău şi alerga. Nu ştiu dacă îşi făcea vreun control, dar sfatul meu este pentru toată lumea ca după 45 de ani să meargă anual la un control medical. Am trăit o experienţă şi ştiu ce spun.

Cred că şi Gigi Becali a dat o mână de ajutor. Familia cred că vrea să-l depună la stadion, trebuie să obţină aprobarea de la doamna primar Firea. Chiar dacă este un stadion nou, este pe acelaşi amplasament pe care el a jucat, fostul '23 august'", a declarat Mircea Sandu la ProSport LIVE.

Conducerea echipei Atletico Madrid a reacţionat la aflarea veştii că Daniel Prodan a decedat. Spaniolii au transmis condoleanţe prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul oficial şi pe reţelele de socializare.

Vestea că Daniel Prodan a murit, la vârsta de 44 de ani, a produs tristeţe şi în străinătate. Oficialii de la Atletico Madrid, club pentru care a jucat un an şi jumătate, şi-au exprimat regretele pentru această tragedie.

"Daniel Prodan, fostul jucător al clubului nostru, a murit la vârsta de 44 de ani din cauza unui atac de cord. Fotbalistul a jucat pentru Atletico un sezon şi jumătate. El a sosit în ianuarie 1997 şi a plecat în iunie 1998.

În 2012, căile clubului nostru şi cele ale jucătorului român s-au reintersectat atunci când Atletico a jucat finala Europa League la Bucureşti, capitala ţării natale. Acolo a văzut cum Atletico a câştigat titlul european şi el era ambasador al finalei.

Preşedintele, managerul general şi conducerea noastră transmit condoleanţe familiei lui. Odihneşte-te în pace, Daniel Prodan", a fost comunicatul postat de Atletico Madrid.

Gheorghe Hagi: "Nu pot să cred. Rămas bun, Didi Prodan"

Gheorghe Hagi şi-a exprimat, joi, pe pagina personală de Facebook, regretul după decesul fostului internaţional Daniel Prodan.

"Nu pot să cred. Rămas bun, Didi Prodan", au fost cuvintele lui Hagi, scrise într-o postare pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, clubul finanţat de Hagi, Viitorul Constanţa, a transmis condoleanţe prin intermediul unui comunicat postat pe aceeaşi reţea de socializare.

"FC Viitorul şi Academia de Fotbal Gheorghe Hagi deplâng trecerea prematură în nefiinţă a fostului component al Generaţiei de Aur, Daniel Prodan. Cele două cluburi constănţene trasmit sincere condoleanţe familiei îndoliate. Dumnezeu să te odihnească în pace, Didi!", se arată în comunicatul respectiv.

Cristian Chivu şi-a exprimat, joi, pe pagina personală de Facebook, regretul după decesul fostului internaţional Daniel Prodan.

"Rămas bun, prieten drag! Undeva, acolo unde te duci, poate vei fi mai liniştit! Nouă aici, făra tine, ne va fi mai greu! Ei au câştigat, poate, cel mai mare suflet pe care l-am întâlnit în drumul meu prin viaţă! Odihneşte-te în pace, Didi! Condoleanţe familiei!", a scris Chivu pe pagina sa de Facebook.

Barry Ferguson şi Lorenzo Amoruso, fosţii coechipieri ai internaţionalului român Daniel Prodan, la Glasgow Rangers, au rememorat momente din perioada în care fotbalistul a evoluat la fosta campioană a Scoţiei, notează Daily Record.

Barry Ferguson, fostul căpitan al echipei Glasgow Rangers şi unul dintre jucătorii emblematici ai clubului scoţian, a fost realmente şocat la auzul veştii că Daniel Prodan a murit. Internaţionalul român a ajuns la Rangers în 1998 de la formaţia spaniolă Atletico Madrid, în schimbul a 2,2 milioane de lire sterline.

Mutarea sa pe Ibrox Park a fost una dintre cele mai ciudate din istoria clubului scoţian, care a semnat cu Daniel Prodan fără un control medical în prealabil. Internaţionalul român avea o gravă accidentare la genunchi, care l-a împiedicat să evolueze pentru Rangers în perioada petrecută în Scoţia.

Prodan, care are un fiu pe nume Răzvan, în vârstă de 16 ani, a plecat de la Rangers după doi ani şi jumătate, întorcându-se la Steaua.

"Vestea a fost realmente un şoc pentru mine. Daniel locuia la trei case de mine, în Hamilton, când s-a mutat în Scoţia şi mi-a devenit prieten şi coechipier. Ocazional, venea pe la mine, stăteam la un pahar în grădină şi vorbeam despre fotbal. Era un tip mare şi îndrăzneţ, care mă făcea mereu să râd. Cu toate acestea, ascundea o durere că nu putea juca pentru echipă, din cauza accidentării. Era o perioadă dificilă pentru el, dar se descurca bine şi era întotdeauna bucuros să fie în preajmă. Să mori la vârsta de 44 de ani este atât de trist. Nu ştii niciodată ce e după colţ în viaţă. Mai avea foarte multe lucruri în faţă şi atâtea de oferit lui şi familiei", a declarat Barry Ferguson , citat de Daily Record.

Un alt căpitan al echipei Glasgow Rangers, fundaşul italian Lorenzo Amoruso, a primit foarte trist vestea morţii lui Daniel Prodan.

 

"Mi-am pierdut tatăl în ianuarie şi o parte din mine a mers cu el, aşa că pot înţelege cât de devastată trebuie să se simtă familia lui Daniel acum. Cu toate acestea, este cu atât mai dureros cu cât a fost luat din mijlocul familiei atunci când trebuia să fie în anii de vârf ai vieţii. Nu a avut noroc la Rangers, din cauza accidentării, dar a fost tot timpul pozitiv, zâmbind mereu şi fiind foarte deschis cu colegii. Făcea parte din echipă, chiar dacă nu putea juca. Am vorbit cu câţiva dintre foştii noştri coechipieri în această dimineaţă şi toţi erau devastaţi. Este atât de neaşteptat şi la o atât de tânără vârstă. Transmit dragostea, rugăciunile şi gândurile mele familiei lui Daniel şi sper că ei vor rămâne puternici în aceste momente dificile. Este greu să-mi găsesc cuvintele", a declarat Amoruso.

Elisabeta Lipă, ministrul Tineretului şi Sportului, a postat un mesaj pe contul său de facebook, în care a transmis condoleanţe familiei fostului internaţional Daniel Prodan, după moartea acestuia de miercuri seară, în urma unui infarct, la vârsta de 44 de ani. 

"Este o zi tristă pentru sportul românesc. Daniel Prodan, unul dintre componenţii marii echipe de fotbal a României din anii 90, s-a stins din viaţă la numai 44 de ani. Vestea m-a cutremurat, pentru că, dincolo de tragismul ei, ne arată că şi noi, sportivii, cu tot regimul nostru de viaţă activ, suntem câteodată trădaţi de inimă. Daniel Prodan a fost un sportiv de excepţie, un jucător de 90 de minute sau deloc, cum îi plăcea să spună. Fotbalist, dar mai ales OM! Condoleanţe familiei! Dumnezeu să-l odihnească!", este mesajul postat de Elisabeta Lipă pe contul său de facebook.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici