Reghecampf: Dacă nu vom câştiga, nu vom mai avea nicio şansă să ne calificăm în primăvara europeană

Antrenorul echipei Steaua, Laurenţiu Reghecampf, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că în cazul în care gruparea "roş-albastră" nu va câştiga partida cu Schalke 04, din etapa a cincea a Ligii Campionilor, atunci formaţia sa nu va mai avea nicio şansă de calificare în primăvara europeană.

126 afișări
Imaginea articolului Reghecampf: Dacă nu vom câştiga, nu vom mai avea nicio şansă să ne calificăm în primăvara europeană

Reghecampf: Dacă nu vom câştiga, nu vom mai avea nicio şansă să ne calificăm în primăvara europeană (Imagine: Răzvan Lupică/Mediafax Foto)

"Un meci important pentru noi. De fapt, pentru noi mâine seară va fi probabil ultima şansă. Dacă nu vom câştiga, sută la sută nu vom mai avea nicio şansă să ne calificăm în primăvara europeană. Este o şansă pentru noi să încercăm să mai ajungem în primăvara europeană. Nu se poate decât dacă vom câştiga cele trei puncte. Este important să intre pe teren, să joace şi e foarte important să câştige primul lor meci în Liga Campionilor", a spus Reghecampf.

Laurenţiu Reghecampf a afirmat că Steaua va încerca să practice un joc mai ofensiv decât în partida tur, însă va trebui să acorde o atenţie deosebită jucătorilor Boateng, Draxler şi Farfan. "Compartimentul unde noi trebuie să fim foarte atenţi e cel ofensiv, cu Draxler, Boateng, Farfan şi probabil Meyer. Consider că sunt jucători foarte periculoşi, care dacă vor avea spaţii, ne vor pune probleme. Se poate spune că trebuie să abordăm meciul mult mai ofensiv, dar în acelaşi timp trebuie să fim atenţi când pierdem mingea. Vom aborda meciul în aşa fel încât să câştigăm cele trei puncte puse în joc. Cred că trebuie să jucăm la fel cum am făcut-o la Basel, să fim agresivi, primii la minge şi doar atunci vom avea o şansă să câştigăm meciul de mâine seară. Sper să marcăm cu un gol mai mult decât adversarul nostru", a completat Reghecampf.

Tehnicianul stelist nu este surprins că portarul Timo Hildebrand nu a fost oprit în lot pentru meciul de marţi din cauza gafelor din ultimele partide. "Hildebrand a fost lăsat acasă pentru că a greşit grav. Probabil că trece printr-o perioadă mai nefastă, dar nici nu e problema noastră. Cu siguranţă Schalke va veni să câştige. Sper să avem şansa şi să câştigăm cele trei puncte puse în joc", a menţionat .

Pentru Laurenţiu Reghecampf, partida cu Schalke este mai puţin importantă decât cele din Liga I şi Cupa României. "Dacă nu vom câştiga, nu va fi niciun fel de tragedie. Pentru noi, în momentul de faţă cel mai important lucru este să reuşim să ne câştigăm meciurile de campionat. Urmează o perioadă foarte grea, meciurile cu Petrolul, cele cu Oţelul şi Astra. Consider că am pierdut două puncte la Târgu Jiu, dar am jucat cu o echipă foarte bună. Faptul că suntem pe locul doi, dar cu două meciuri mai puţin jucate şi cel direct cu ei, eu consider că suntem pe drumul cel bun. Nu am pierdut niciun meci anul acesta şi ne-am calificat şi în grupele Ligii Campionilor. Steaua o să încerce să câştige tot ce e de câştigat în acest sezon şi mă refer la campionat şi Cupa României", a adăugat Reghecampf.

În partida cu Schalke, Laurenţiu Reghecampf nu se va putea baza pe serviciile jucătorilor Lucian Filip, Mihai Pintilii şi Leandro Tatu. "Avem anumite probleme de lot, nu vor putea juca Filip, Pintilii, Pîrvulescu şi Tatu. Paul Pîrvulescu a răcit, trebuie să ia antibiotice până mâine. Tatu are probleme la genunchi, am încercat să-l recuperăm dar mai are nevoie de timp", a subliniat Reghecampf.

Laurenţiu Reghecampf s-a declarat mulţumit de revenirea mijlocaşului Gabriel Iancu în echipa Stelei. "Gabriel Iancu a înţeles ce i-am transmis. A intrat bine, dar a avut parte şi de câteva greşeli pe faza de construcţie, unde el trebuie să fie mai atent. Este un jucător tânăr, care a trebuit să primească o lecţie din partea patronului, să înţeleagă ce înseamnă Steaua, ce înseamnă să faci performanţă, ce înseamnă să fii jucător la echipa naţională, să respecţi aceste lucruri şi în momentul de faţă cred că e pe drumul cel bun. Normal că are poftă de jocuri, pentru că nu a mai jucat de mult timp. Ar fi fost o problemă dacă vedeam altceva", a mai spus Reghecampf.

Întrebat dacă este normal să plece într-o vacanţă în Statele Unite ale Americii, în condiţiile în care jucătorii Stelei s-au pregătit cu preparatorul fizic timp de trei zile, Reghecampf a răspuns: "După meciul de la Basel a trebuit să le dăm jucătorilor patru zile libere, iar primul antrenament pe care l-am avut fiind luni după amiază, deci jucătorii s-au antrenat doar trei zile fără mine. Având în vedere că echipa noastră a avut trei săptămâni liber, am considerat că am şi eu dreptul să plec trei zile într-un concediu. Nu cred că am jignit pe nimeni şi nu cred că am deranjat pe absolut nimeni. Sunt lucruri normale, eu lucrez într-un colectiv cu oameni care ştiu foarte bine ce am de făcut. La noi există o ierarhie foarte bine definită şi nu îmi fac niciun fel de probleme când nu sunt într-o zi la antrenament. Am cerut voie conducerii şi mi s-a permis acest lucru".

Laurenţiu Reghecampf s-a arătat deranjat de declaraţiile preşedintelui clubului Astra Giurgiu, Dinu Gheorghe, care a afirmat că fundaşul echipei Pandurii Târgu Jiu, Hristou Paraskevas a fost "blat" în partida de sâmbătă seară. "Consider că nu e normal ca un preşedinte de club de la o contracandidată să aibă emisiune după meciul nostru de la Târgu Jiu. Asta i-am spus şi lui Vali Argăseală. Am văzut că dânsul are emisiuni numai în momentul în care Steaua are meci. Nu cred că este normal, nu cred că ar trebui să ne jucăm cu cuvintele aşa cum a făcut-o dânsul, nu cred că este corect şi nu cred că ăsta e drumul care să ducă pe Astra spre câştigarea unui campionat. Astra este o echipă cu care ne batem să câştigăm titlul. Îi respectăm, îi urmărim şi ne dorim ca şi ei să ne răspundă cu aceeaşi monedă şi nu cu asemenea mizerii. Îl respect foarte mult pe Dinu Gheorghe şi cred că a fost neinspirat când a spus asemenea lucruri. Ne vom întâlni în câteva săptămâni, îmi doresc să ne respectăm, să ne dăm mâna şi cel care este mai bun să câştige până în etapa a 34-a. Cred că este cel mai bun lucru decât să ne jignim zilnic pe la televizor. Nu cred că acesta este drumul spre performanţă", a afirmat Reghecampf.

Partida Steaua - Schalke 04, contând pentru etapa a cincea a Grupei E a Ligii Campionilor, se va disputa, marţi, de la ora 21.45, pe Arena Naţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici