România câştigă întâlnirea cu Finlanda şi se menţine în Grupa I a Zonei euro-africane

Echipa României a câştigat, cu scorul general de 3-2, întâlnirea cu Finlanda de la Cluj-Napoca, contând pentru menţinerea în Grupa I a Zonei euro-africane a Cupei Davis.

568 afișări
Imaginea articolului România câştigă întâlnirea cu Finlanda şi se menţine în Grupa I a Zonei euro-africane

România câştigă întâlnirea cu Finlanda şi se menţine în Grupa I a Zonei euro-africane

Victor Crivoi l-a învins în meciul decisiv pe Harri Heliovaara, scor 4-6, 7-6 (5), 6-7 (2), 6-3, 7-5.

În acest meci, jucătorii au acuzat crampe musculare încă din setul trei, având nevoie de refacere rapidă, inclusiv la vestiare.

Jocul a durat aproximativ patru ore şi jumătate, iar Harri Heliovaara a rămas după acest meci fără victorie pentru Finlanda.

Tot duminică, Marius Copil a fost învins, scor 6-3, 7-5, 1-6, 7-6, de Jarkko Nieminen.

Pe parcursul zilei de duminică ambii arbitri ai meciurilor de simplu au cerut publicului să respecte liniştea din sală, spectatorii strigând de multe ori "out" înaintea deciziilor arbitrilor. La meciuri au asistat circa 1000 de spectatori.

Sâmbătă, perechea Florin Mergea/Horia Tecău a învins, cu scorul de 6-4, 7-6 (7/4), 6-1, cuplul Jarkko Nieminen/Harri Heliovaara.

În primele două meciuri, disputate vineri, Victor Crivoi a pierdut, cu scorul de 5-7, 1-6, 2-6, în faţa lui Jarkko Nieminen, iar Marius Copil l-a învins, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-2, 6-4, pe Harri Heliovaara.

Delegaţia finlandeză s-a arătat, duminică, nemulţumită de condiţiile oferite pentru comunicarea cu mass-media română şi cea din Finlanda. Organizatorii nu au oferit o sală de conferinţă de presă propriu-zisă, ci au amplasat bannerul oficial, cu o masă îngustă şi trei scaune, în holul Sălii Sportulrilor, pe o pasarelă la care aveau acces şi spectatorii. O membră a delegaţiei finlandeze a declarat pentru MEDIAFAX că nu a mai văzut asemenea condiţii: "Nu am văzut în viaţa mea asemenea condiţii de comunicare cu mass-media. În aceste trei zile nu am putut să aud nicio declaraţie din partea jucătorilor, la conferinţele de presă".

Organizatorii nu au asigurat o masă a presei, cu conexiune la internet, ci doar un centru de presă în care erau două calculatoare, în timp ce acreditărie la Cupa Davis au fost peste 50.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici