România - Danemarca, scor egal în preliminariile Campionatului Mondial din 2018/ Reacţii după meci

România şi Danemarca au terminat la egalitate, duminică seară, scor 0-0, într-un meci din grupa E a preliminariilor Campionatului Mondial din 2018.

15315 afișări
Imaginea articolului România - Danemarca, scor egal în preliminariile Campionatului Mondial din 2018/ Reacţii după meci

România - Danemarca, scor egal în preliminariile Campionatului Mondial din 2018/ Reacţii după meci (Imagine: Hepta)

Claudiu Keşeru: Credeţi-mă, eu sunt cel mai frustrat în momentul de faţă! Trebuia s-o dau în poartă

Claudiu Keşeru a fost eroul negativ al României în egalul cu Danemarca, scor 0-0, pe Arena Naţională. Atacantul naţionalei a ratat trei ocazii mari, două în prima repriză şi una în a doua, iar la finalul partidei a vorbit despre cele 90 de minute care ne-au îndepărtat de calificarea la Mondial.

Vârful de la Ludogoreţ a explicat ce a simţit după prima ocazie ratată, când a trimis în tribune dintr-o poziţie foarte bună, şi a evidenţiat faptul că tricolorii au avut capacitatea de a-şi crea situaţii de gol: "O seară tristă ca rezultat, din păcate. Nu mai contează ce am făcut pe teren, rezultatul e trist. Mi s-a părut că au început bine meciul, cu un presing avansat, ne-am creat ocazii, dar nu am înscris şi cred că acolo se rezumă foarte simplu acest meci.

A fost o atitudine foarte bună a întregii echipe, ne-am creat ocazii, dar nu am băgat-o în poartă. Credeţi-mă, cel mai frustrat sunt eu în momentul de faţă, pentru că eu am avut ocaziile cele mai mari. Încerc să fiu cât mai pozitiv, pentru că dacă intri în acel cerc vicios se acumulează frustrarea, intervin lucruri negative şi nu mai iese jocul. Am încercat să mă liniştesc, apoi am ratat altă ocazie...Am găsit spaţiile pentru a-mi crea ocazii, dar nu am înscris. Oricum, orice s-ar fi întâmplat pe teren, eu trebuia s-o dau în poartă!

Sunt multe aspecte pozitive, toată lumea ar fi dorit să vadă doar golul care aduce trei puncte. Din păcate, am făcut bine multe aspecte, dar nu am înscris", a spus Keşeru, la TVR.

Christoph Daum: Am pregătit echipa pentru a câştiga trei puncte, am câştigat doar unul

România şi-a compromis în mare măsură şansele de calificare la Cupa Mondială de fotbal din Rusia după 0-0 pe teren propriu cu Danemarca. României ocupă locul 4 în grupa E, cu 6 puncte acumulate după cinci meciuri, în timp ce Danemarca este pe ultima treaptă a podiumului, la egalitate cu Muntenegru.

”Am pregătit echipa pentru a câştiga trei puncte, am câştigat doar unul. Trebuia să fructificăm ocaziile de gol din prima repriză, jucătorii au fost motivaţi să dea totul pentru cele trei puncte. În repriza a doua trebuia să jucăm la fel ca în prima”, a spus selecţionerul naţionalei României.

Daum a continuat discursul spunând că meciul următor, deplasarea cu Polonia, poate readuce speranţele.

”Trebuie să spun că încă e totul posibil dacă ne uităm la clasament. Trebuie să continuăm! Dacă ne uităm la prima repriză vedem că e o problemă de mentalitate, trebuie să jucăm până în minutul 90. Data viitoare poate vom face o surpriză! Se spune că suntem ieşiţi din luptă, dar mai avem şanse. Dacă ne uităm la clasament vedem că un meci poate schimba totul.” a mai declarat Daum la TVR

În final, Daum a precizat două nume de la care aşteaptă transformarea jocului naţionalei.

”Sper că după revenirea lui Bogdan Stancu şi lui Florin Andone să revină mentalitatea ofensivă, să avem mai multe alternative în atac. Alex Chipciu a jucat foarte bine, Keşeru a avut ocazii de gol, trebuie să aşteptăm următorul meci şi să facem o surpriză.” a încheiat selecţionerul Christoph Daum.

Cristian Săpunaru: Timp de 75 de minute am făcut un meci bun

Cristian Săpunaru, fundaşul echipei naţionale a României, a declarat la finalul partidei cu Danemarca, terminată la egalitate, scor 0-0, în preliminariile Campionatului Mondial, că danezii au fost mai buni doar în ultimul sfert de oră, graţie forţei superioare.

"Am avut nişte ocazii şi puteam să înscriem. Nu a fost să fie şi este păcat. Ultimele 15 minute ne-au dominat pentru că erau mai puternici, însă 75 de minute am făcut un meci bun. Au avut mai ocazii în finalul partidei, însă până atunci, cred că am jucat bine. Vom lupta până în ultima secundă pentru calificare, atât timp cât mai există şanse. A fost un egal pentru Danemarca", a declarat Cristian Săpunaru la TVR 1.

În urma acestui rezultat, naţionala României ocupă locul patru în grupa E, cu 6 puncte acumulate după cinci meciuri, în timp ce Danemarca este pe ultima treaptă a podiumului, la egalitate cu Muntenegru, cu câte şapte puncte.

Lider în clasament este Polonia, cu 13 puncte, după victoria cu 2-1 din Muntenegru. În următoarea partidă, România va juca, în deplasare, cu Polonia, în timp ce Danemarca va evolua în Kazakhstan, pe 10 iunie 2017.

România - Danemarca, scor egal în preliminariile Campionatului Mondial din 2018

În urma acestui rezultat, naţionala României ocupă locul patru în grupa E, cu 6 puncte acumulate după cinci meciuri, în timp ce Danemarca este pe ultima treaptă a podiumului, la egalitate cu Muntenegru, cu câte şapte puncte. Lider în clasament este Polonia, cu 13 puncte, după victoria cu 2-1 din Muntenegru. În următoarea partidă, România va juca, în deplasare, cu Polonia, în timp ce Danemarca va evolua în Kazakhstan, pe 10 iunie 2017.

România: Tătăruşanu - Săpunaru, Chiricheş, Toşca - Benzar, Pintilii, R. Marin, Latovlevici (Rotariu 76') - Chipciu (A.Ivan 86'), Keşeru (Alibec 63'), Stanciu. Selecţioner: Christoph Daum.

Danemarca: Schmeichel - Kjaer (Jorgensen 46'), Christensen, Vestergaard - Ankersen, Kvist, Schone (Braithwaite 70'), Delaney, Durmisi - Eriksen, Cornelius. Selecţioner: Age Hareide.

Cartonaşe galbene: Pintilii 90+1' / Cornelius 45', Ankersen 61'

Cartonaşe roşii: -

Arbitri: Martin Atkinson, Stephen Child, Stuart Burt; rezervă: Anthony Taylor (toţi din Anglia).

Observatori: Bosko Jovanetic (Serbia), Georg Lüchinger (Liechtenstein).

Stadion: Cluj Arena.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici