AUR pentru România la Europeanul de tenis de masă după ce a învins Germania. Selecţionerul echipei: 12 ani am aşteptat acest titlu european

România a câştigat duminică titlul european la tenis de masă după ce a învins în Luxemburg, scor 3-2, echipa Germaniei, o formaţie care are în componenţă trei jucătoare de origine chineză.

2423 afișări
Imaginea articolului AUR pentru România la Europeanul de tenis de masă după ce a învins Germania. Selecţionerul echipei: 12 ani am aşteptat acest titlu european

AUR pentru România la Europeanul de tenis de masă după ce am învins Germania cu trei chinezoaice în lot! Dodean - Han Ying 3-1 (11-4, 11-8, 4-11, 12-10)

Eliza Samara a deschis finala cu o victorie dătătoare de speranţe în meciul cu cea mai bună apărătoare a lumii, Han Ying, prima jucătoare din clasamentul ETTU, pentru ca apoi, în partida secundă, Shan Xiaona să echilibreze dispurta în urma unui succes facil în faţa Danielei Dodean. Desfăşurată pe sistemul cel mai bun din cinci partide, finala le-a adus la masă, în confruntarea a treia, pe Bernadette Szocs şi Nina Mitelgam. Într-o dispoziţie de joc excelentă, Bernie a jucat variat, s-a impus cu 3-1 şi a mai pus un strop pentru victorie. Eliza n-a găsit însă antidot pentru arsenalul lui Shan în încleştarea a patra şi finala a mers în decisiv.

Cu un plus de inspiraţie şi o deplasare excelentă, Dana a luat primele două seturi, însă Han a revenit fantastic în setul al treilea. Nu a fost însă îndeajuns pentru că arădeanca în vârstă de 29 de ani s-a impus după o prestaţie fantastică.

3:2 Eliza Samara - Ying Han
0:3 Daniela Dodean Monteiro - Xiaona Shan
3:1 Bernadette Szocs - Nina Mittelham
1:3 Eliza Samara - Xiaona Shan
3:1 Daniela Dodean Monteiro - Ying Han

Selecţionerul echipei naţionale de tenis de masă: 12 ani am aşteptat acest titlu european

Reputatul antrenor constănţean Viorel Filimon, în vârstă de 64 de ani, a explicat care a fost arma principală a fetelor sale în victoria obţinută, 3-2 cu Germania, în finala Campionatului European pe echipe din Luxemburg.

"Am aşteptat 12 ani acest titlu european, dar până la urmă ne-am atins visul. Nu am făcut o pregătire specială pentru această finală, principala noastră armă a reprezentat-o calitatea fiecărei jucătoare. Înainte de meciul cu Germania mi-au zis că fiecare dintre ele va câştiga măcar o partidă (n.r. s-a jucat pe sistemul cel mai bun din cinci). Şi până la urmă s-au ţinut de cuvânt", a spus Viorel Filimon.

-------------------------------------------------

LIVE UPDATE

Elevele lui Viorel Filimon joacă de la această oră finala Campionatului European de tenis de masă din Luxemburg împotriva marii rivale, naţionala Germaniei.

Echipa feminină a României s-a calificat în finala Campionatelor Europene de la Luxemburg, după ce a învins Rusia cu 3-0 în semifinale

Evoluţia tricolorelor

Eliza Samara vs Yana Noskova – 3:2
Daniela Dodean Monteiro vs Polina Mikhailova – 3:0
Bernadette Szocs vs Olga Vorobeva – 3:1


Echipa Romaniei este compusă din: Eliza, Samara, Daniela Dodean Monteiro, Bernadette Szocs, Adina Diaconu, Irina Ciobanu. Antrenor: Viorel Filimon.

”Povestea europenelor a început cu dorinţa noastră declarată de a învinge toate obstacolele şi de a ne demonstra nouă înşine că suntem cei mai buni. Conştienţi de valoarea noastră, fără să fim însă aroganţi, ne-am propus să trecem de fiecare meci fără să ne subestimem adversarul, dar obligându-l prin joc să ne recunoască superioritatea. Aşa am ajuns în finală. În finala celei mai frumoase probe, proba pe echipe, cea care dă proiecţia unei imagini, ROMÂNIA! Sunt mândră să fac parte dintr-o echipă care îmi este o a doua familie. HAI România!”, a declarat Beatrice Romanescu, PR & Marketing, Federaţia Română de Tenis de Masă.

În finala programată duminică, România va înfrunta echipa Germaniei, care a eliminat Olanda cu 3-2, după ce a fost condusă cu 1-0 şi 2-1. Germania are în componenţă două jucătoare de origine chineză, pe Shan Xiaona şi Han Ying.

Echipa feminină a României are trei titluri europene în palmares, dar ultimul a fost obţinut în urmă cu 12 ani. Germania a fost campioană la ultimele trei ediţii pe echipe, iar în total deţine 7 medalii de aur.

 

ARTICOL PROSPORT

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici