Scandalul FIFA: Jose Maria Marin a fost extrădat în SUA

Jose Maria Marin (Brazilia), fost preşedinte al Confederaţiei Braziliene de Fotbal (CBF), a fost extrădat în Statele Unite ale Americii, în cadrul scandalului care afectează FIFA, au anunţat, marţi, autorităţile elveţiene.

265 afișări
Imaginea articolului Scandalul FIFA: Jose Maria Marin a fost extrădat în SUA

Scandalul FIFA: Jose Maria Marin a fost extrădat în SUA

"Jose Maria Marin a fost extrădat la 3 noiembrie. A fost luat de la Zurich de doi poliţişti americani, care îl vor escorta până la New York", au precizat sursele citate.

Marin, în vârstă de 83 de ani, este bănuit de luare de mită în legătură cu atribuirea drepturilor de marketing pentru ediţiile Copei America din 2015, 2016, 2019 şi 2023, şi pentru Cupa Braziliei din 2013 şi 2022.

FIFA se confruntă cu un uriaş scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA. În acest caz, şapte oficiali ai forului mondial au fost reţinuţi, la 27 mai, la Zurich, la solicitarea Departamentului de Justiţie al SUA, în legătură cu fapte de corupţie: Jeffrey Webb (Marea Britanie), vicepreşedinte al FIFA şi preşedinte al CONCACAF, Eduardo Li (Costa Rica), viitor membru al Comitetului Executiv al FIFA, Julio Rocha, însărcinat cu dezvoltarea FIFA, Costas Takkas (Marea Britanie), ataşat la cabinetul preşedintelui CONCACAF, Eugenio Figueredo (Uruguay), vicepreşedinte al FIFA, Rafael Esquivel (Venezuela), membru al CONMEBOL, şi Jose Maria Marin (Brazilia), membru al Comitetului de organizare al FIFA pentru JO.

Oficiul Federal de Justiţie din Elveţia a precizat că persoanele reţinute sunt cercetate pentru luare de mită şi primirea de alte foloase, de la începutul anilor 1990 şi până în prezent, totalizând peste 150 de milioane de dolari. Acţiunile lor ilegale ar avea legătură cu unele turnee de fotbal din America Latină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici