Şevchenko a vizitat o şcoală şi s-a jucat cu copiii care au scăpat din război

Fostul mare fotbalist Andrei Şevchenko a vizitat, în mod neaşteptat, o şcoală de vară Salvaţi Copiii din Varşovia, pentru a cunoaşte copiii care au fugit de ororile războiului din ţara sa.

233 afișări
Imaginea articolului Şevchenko a vizitat o şcoală şi s-a jucat cu copiii care au scăpat din război

Şevchenko a vizitat o şcoală şi s-a jucat cu copiii care au scăpat din război

Cu ocazia vizitei, legenda fotbalului ucrainean a cerut mai mult sprijin pentru sănătatea psihologică a tinerilor refugiaţi.

De la startul războiului, în urmă cu cinci luni, cel puţin 5,8 milioane de refugiaţi din Ucraina au fost înregistraţi în Europa şi se estimează că jumătate sunt copii, dintre care mulţi nu au acces la educaţie de săptămâni întregi.

Şcolile de vară Salvaţi Copiii pentru copiii ucraineni din Polonia oferă un refugiu sigur unde tinerii refugiaţi îşi pot îmbunătăţi educaţia, sănătatea mintală şi bunăstarea psihosocială.

Şeva, 45 de ani, fost căpitan şi antrenor al naţionalei Ucrainei şi atacant la echipele AC Milan şi Chelsea, a petrecut timp cu copiii, la această acţiune.

„Aproape 3 milioane de copii ucraineni, din cauza conflictului, au fost forţaţi să-şi părăsească locuinţele în ultimele 5 luni. Impactul fizic al războiului este evident, dar nu putem uita impactul psihologic asupra acestor copii şi tineri. Nu este suficient să scoţi un copil din război. Trebuie să scoatem războiul din mintea copiilor.

Sportul are puterea incredibilă de a doborî barierele şi de a crea speranţă în vremuri de disperare”, a spus Şevchenko, fost câştigător al Balonului de Aur în 2004, retras din fotbalul profesionist în 2012. A revenit la acest sport în 2016, ca antrenor secund la naţionala Ucrainei, iar în 2016 a fost numit antrenor până în 2021, conducând echipa la UEFA Euro 2020, ocazie cu care s-a aflat în România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici