Simona Halep a depăşit-o pe Chris Evert în clasamentul câştigurilor din tenis

Jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA, a depăşit suma de nouă milioane de dolari obţinută din tenis, după ce a disputat, duminică, finala Rogers Cup, românca întrecând-o în clasamentul general al câştigurilor pe americanca Chris Evert, care are în palmares 18 titluri de Grand Slam la simplu.

326 afișări
Imaginea articolului Simona Halep a depăşit-o pe Chris Evert în clasamentul câştigurilor din tenis

Simona Halep a depăşit-o pe Chris Evert în clasamentul câştigurilor din tenis (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Halep a primit suma de 227.640 de dolari după finala de la Toronto. Potrivit statisticii WTA, sportiva din Constanţa a ajuns la 9.090.543 de dolari premii în carieră, ocupând locul 36 în clasamentul banilor încasaţi de jucătoarele profesioniste de tenis de la înfiinţarea WTA, în 1973.

Chris Evert, una dintre cele mai de succes jucătoare de tenis din istorie, s-a impus între 1974 şi 1986 în 18 finale de simplu la turnee de Grand Slam. În total, fosta numărul 1 mondial a jucat 34 de finale de Grand Slam la simplu, un record în Era Open. Ea a obţinut în carieră 8.896.195 de dolari, potrivit statisticii WTA, cu care se află pe locul 37 în clasamentul premiilor.

Ierarhia premiilor obţinute în carieră este condusă detaşat de americanca Serena Williams, cu peste 72,5 de milioane de dolari. Ea este urmată la mare distanţă de rusoaica Maria Şarapova - peste 35,5 milioane de dolari, de Venus Williams - aproape 31 de milioane de dolari, de Victoria Azarenka din Belarus - cu peste 25 de milioane de dolari, de belgianca Kim Clijsters - 24,44 milioane de dolari şi de americanca Lindsay Davenport - cu 22,16 milioane de dolari.

Clasamentul întocmit de Asociaţia Jucătoarelor Profesioniste (WTA) nu ţine cont de inflaţia monedei americane.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2, a abandonat, duminică, finala turneului de categorie Premier 5 de la Toronto, disputată cu elveţianca Belinda Bencic, locul 20 WTA, la scorul de 6-7 (5), 7-6 (4), 0-3, meci în care a românca a acuzat probleme medicale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici