Simona Halep a devenit sportivul român cu cele mai mari premii obţinute din tenis

Simona Halep a devenit, miercuri, după calificarea în semifinalele turneului de la Wimbledon, sportivul român cu cele mai mari premii brute obţinute din tenis, peste 5,3 milioane de dolari, ea devansându-l pe Andrei Pavel, care a câştigat în carieră 5,225 de milioane de dolari.

341 afișări
Imaginea articolului Simona Halep a devenit sportivul român cu cele mai mari premii obţinute din tenis

Simona Halep (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform statisticii prezentate de site-ul WTA, jucătoarea în vârstă de 22 de ani câştigase până la debutul turneului de la Wimbledon 4,564 de milioane de dolari în carieră. Calificarea în semifinale este recompensată la competiţia londoneză cu 440.000 de lire sterline, adică aproximativ 754.000 de dolari, ceea ce ridică suma totală la 5,318 milioane de dolari.

Potrivit site-ului oficial al ATP, Andrei Pavel, fost numărul 13 mondial, a "strâns" 5,225 de dolari, în cei 14 ani de carieră profesionistă. Pe locul 3 în clasamentul "all-time" al românilor se află Victor Hănescu, jucător încă în activitate, cu 4,3 milioane de dolari.

Acestă ierarhie nu ţine cont de inflaţia dolarului şi nici de faptul că, în trecut, premiile erau mai mici.

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a devenit, miercuri, prima jucătoare din România care se califică în semifinelele turneului de Grand Slam de la Wimbledon, după ce a învins-o, cu scorul de 6-4, 6-0, pe sportiva germană Sabine Lisicki, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 19.

Halep a depăşit astfel performanţa Virginiei Ruzici, calificată în sferturile de finală, în 1978 şi 1981.

În penultimul act, Halep va juca, joi, cu Eugenie Bouchard (Canada, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 13).

Jucătoarea din Constanţa se află la numai un meci de locul 2 WTA. O calificare în finală o va "urca" pe Halep în poziţia a doua mondială, după americanca Serena Williams.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici