Spray-urile cu spumă vor fi folosite începând de vineri în primele două ligi din Germania

Spray-urile cu spumă biodegradabilă, folosite de arbitri pentru a indica locul unde trebuie să stea apărarea adversă la loviturile libere, vor fi introduse începând de vineri în primele două ligi din Germania, informează AFP.

58 afișări
Imaginea articolului Spray-urile cu spumă vor fi folosite începând de vineri în primele două ligi din Germania

Spray-urile cu spumă vor fi folosite începând de vineri în primele două ligi din Germania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am văzut la Cupa Mondială din Brazilia că sistemul funcţionează perfect", a declarat preşedintele comisiei arbitrilor din Germania, Herbert Fandel.

Folosirea spray-urilor cu spumă biodegradabilă a fost autorizată de UEFA la începutul lunii august. Sistemul este folosit deja în Liga Campionilor şi în campionate precum cele ale Franţei şi Angliei.

Programată iniţial la startul sezonului, introducerea folosirii spray-urilor cu spumă biodegradabilă a fost întârziată în special de Asociaţia de Inspecţie Tehnică, aceasta bănuind că în produsul testat existau hormoni activi şi o substanţă toxică.

"Toate problemele legale au fost rezolvate. Nu mai sunt motive pentru ca spray-ul să nu fie folosit", a declarat Lutz Michael Frohlich, responsabil al departamentului de arbitraj din cadrul federaţiei germane.

Arbitrii s-au familiarizat cu folosirea spray-ului săptămâna trecută, la Mainz. Tehnica va fi folosită şi în Cupa Germaniei, din data de 28 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici