Stache: Nu doresc să cumpăr Rapidul în condiţiile de acum, datoriile fiind foarte mari

Omul de afaceri Lutz Stache a declarat, miercuri, că nu doreşte să cumpere acţiunile FC Rapid în condiţiile impuse de George Copos, considerând că datoriile din trecut sunt foarte mari.

14 afișări

"Negocierile s-au întrerupt ieri. Nu am spus că eu nu doresc să cumpăr Rapidul, am spus doar că nu doresc să cumpăr în condiţiile de acum. Consider că trebuie să plătesc foarte mulţi bani, datoriile din trecut fiind foarte mari. Eu nu pot face nimic pentru aceste datorii. O altă mare problemă ar fi că nu s-a rezolvat nici acum nimic cu domnul Taher. Asta e situaţia. Conceptul de business este gata, toate planurile de renovare a stadionului sunt gata, dar atunci când nu ştii ce cumperi sau care sunt adevăratele datorii, afacerea nu poate avea loc. Eu nu am spus că nu doresc să cumpăr Rapidul, dar în condiţiile actuale nu se poate. Îmi pun întrebarea dacă domnul Copos a dorit cu adevărat să vândă Rapidul, pentru că atunci când există probleme trebuie să te comporţi ca într-o familie", a declarat Stache.

Într-o informare de presă, omul de afaceri susţine că un alt motiv pentru care s-au întrerupt negocierile ar fi şi datoriile pe care clubul Rapid le are faţăde Fathi Taher.

"Dacă domnul Copos şi alte persoane sunt de părere că aş fi neserios, fiindcă eu sunt dispus să plătesc urgent 5,5 milioane de euro, în total 10,5 milioane de euro pentru a plăti datoriile din trecut, atunci da, sunt o persoană neserioasă. Dacă domnul Copos şi alte persoane sunt de părere că aş fi neserios, deoarece nu pot semna un contract de cumpărare atât timp cât problema cu domnul Taher nu a fost clarificată, fiind vorba aici de mai mult de 7 milioane de euro şi nu accept ca domnul Copos să îmi confirme că ar vrea să clarifice acest lucru abia după semnarea contractului, atunci da, pot fi considerat neserios. Dacă domnul Copos şi alte persoane sunt de părere că aş fi neserios, deoarece nu semnez un contract de cumpărare prin care dobândesc doar pentru o perioadă de 5 ani cele două terenuri de antrenament necesare pentru licenţă, atunci da pot fi considerat neserios. După cinci ani Rapid nu ar mai primi licenţa pentru că nu mai există terenuri de antrenament, decât dacă domnul Gigi Becali ar pune la dispoziţie terenurile de la Steaua", se arată în informarea de presă semnată de Stache.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Rapid, Ion Taban, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că situaţia grupării giuleştene este una "cumplită" şi că trebuie găsită foarte repede o soluţie pentru rezolvarea problemelor financiare ale clubului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici