Stefano Domenicali a demisionat de la Ferrari

Stefano Domenicali, conducătorul echipei de Formula 1 Ferrari, a demisionat din funcţie, în urma rezultatelor slabe înregistrate de scuderia în acest sezon, a anunţat, luni, ediţia online a cotidianului italian Gazzetta dello Sport.

135 afișări
Imaginea articolului Stefano Domenicali a demisionat de la Ferrari

Domenicali a demisionat de la Ferrari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sursa citată a precizat că această demisie era aşteptată, după ce preşedintele Ferrari, Luca di Montezemolo, lăsase, vineri, să se înţeleagă că vor fi schimbări la echipă: "Vom munci zi şi noapte pentru a ne îmbunătăţi evoluţia şi vom lua deciziile pe care trebuie să le luăm".

Ferrari a confirmat demisia lui Stefano Domenicali din funcţia de team principal al echipei de Formula 1 şi a anunţat numele succesorului său, Marco Mattiacci, preşedintele Ferrari Nord America.

"Ferrari a luat act de demisia lui Stefano Domenicali şi îi mulţumeşte pentru că a servit echipa (...) timp de 23 de ani", se arată în comunicat.

"Sunt momente în viaţă când trebuie să ai curajul să iei decizii dificile. Este timpul de a pune în aplicare o schimbare importantă. În calitate de conducător, îmi asum responsabilitatea situaţiei în care ne aflăm", a declarat Domenicali, în acelaşi comunicat.

Stefano Domenicali se afla în funcţia de conducător al Ferrari din anul 2008, când l-a înlocuit pe Jean Todt, însă cea mai veche şi cea mai de succes echipă din Formula 1 a câştigat doar un titlu mondial la constructori în mandatul său, în anul de debut ca team principal.

În acest sezon, după trei etape, Ferrari ocupă locul 5 cu 33 de puncte, în timp ce liderul Mercedes are 111 puncte. La ultima cursă, piloţii Fernando Alonso şi Kimi Raikkonen au avut o evoluţie dezamăgitoare, terminând Marele Premiu al Bahrainului pe locurile 9, respectiv 10.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici