Stepanek după victoria Cehiei în finala Cupei Davis: Am devenit legende

Radek Stepanek, în vârstă de 34 de ani şi numărul 44 mondial, care a adus punctul victoriei pentru Cehia în finala Cupei Davis cu Serbia, duminică, la Belgrad, aşa cum a reuşit şi în 2012 în faţa Spaniei, a apreciat că echipa sa a devenit o legendă.

176 afișări
Imaginea articolului Stepanek după victoria Cehiei în finala Cupei Davis: Am devenit legende

Stepanek după victoria Cehiei în finala Cupei Davis: Am devenit legende (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Îmi place să joc în Cupa Davis. Este o competiţie unică. Dorinţa de a juca în Cupa Davis datează din tinereţea mea, când am văzut imagini cu echipa noastră în 1980 (n.r. - victoria Cehoslovaciei în Cupa Davis), aceste imagini m-au însoţit de-a lungul vieţii şi astăzi cred că am reuşit să facem mai bine decât această echipă. Noi am păstrat titlul. Am devenit astăzi legende. Sper că vom inspira generaţia următoare. Am scris o pagină de istorie. Doar cinci echipe au reuşit să câştige Cupa Davis de două ori la rând, deci este o zi istorică pentru noi", a declarat Stepanek.

Stepanek a mai spus că iubeşte să joace tenis şi vrea să profite de fiecare minut: "Îmi place să joc tenis în fiecare zi. La începutul anului, mi-am pus numeroase întrebări, în special dacă voi fi în măsură să joc la acest nivel. Dacă mi-ar fi spus cineva, la o săptămână după intervenţia chirurgicală la care am fost supus, că voi câştiga meciul decisiv în finala Cupei Davis, i-aş fi râs în faţă. Dar pasiunea cu care joc mă ajută şi vreau să joc cât mai mult, atât timp cât corpul mă va ajuta, atât timp cât mă voi putea menţine la acest nivel. Şi voi profita de fiecare minut, deoarece tenisul este viaţa mea", a adăugat Stepanek.

Echipa Cehiei a câştigat, duminică, pentru a doua oară consecutiv Cupa Davis, după ce a învins, în finala de la Belgrad, cu scorul general de 3-2, formaţia Serbiei. Punctul decisiv pentru cehi a fost adus de Radek Stepanek, care l-a învins, cu scorul de 6-3, 6-1, 6-1, pe Dusan Lajovici. Vineri, sârbul Novak Djokovici a dispus de cehul Radek Stepanek, scor 7-5, 6-1, 6-4, iar cehul Tomas Berdych l-a învins pe sârbul Dusan Lajovici, scor 6-3, 6-4, 6-3. Sâmbătă perechea cehă Tomas Berdych/Radek Stepanek s-a impus, cu scorul de 6-2, 6-4, 7-6 (7/4), în faţa cuplului sârb Nenad Zimonjici/Ilija Bozoljaci. Serbia a restabilit egalitatea după ce Novak Djokovici l-a învins pe Tomas Berdych, scor 6-4, 7-6 (7/5), 6-2. În meciul decisiv, Radek Stepanek a trecut de Dusan Lajovici, cu scorul de 6-3, 6-1, 6-1.

Cehia era deţinătoarea trofeului, după ce anul trecut a învins în finală Spania, cu scorul de 3-2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici