Un fost jucător al lui CFR Cluj numit antrenor în Premier League

Echipa engleză din Premier League, Brighton & Hove Albion FC a anunţat că l-a numit duminică în funcţia de manager pe fostul jucător al lui CFR Cluj şi antrenor al lui Shakhtar Donetsk şi Sassuolo, Roberto de Zerbi.

742 afișări
Imaginea articolului Un fost jucător al lui CFR Cluj numit antrenor în Premier League

Roberto De Zerbi - DeZerbismo, Facebook

Italianul, în vârstă de 43 de ani, a rămas fără loc de muncă de când a plecat de la Shakhtar, în iulie, din cauza războiului din Ucraina.

De Zerbi a semnat un contract pe patru ani la Amex Stadium, sub rezerva obţinerii unui permis de muncă.

El a fost prima opţiune a lui Brighton pentru a-l înlocui pe Graham Potter, care a demisionat pentru a-l înlocui pe Thomas Tuchel la Chelsea în această lună.

Fostul mijlocaş al lui CFR Cluj şi Napoli, De Zerbi, care a impresionat în cei trei ani în care a fost antrenor la clubul italian Sassuolo, şi-a adus cu el staff-ul de antrenori, deşi toţi vor avea nevoie de permis de muncă.

Se speră ca structura de antrenori să fie pusă în funcţiune pentru următorul meci al lui Brighton împotriva lui Liverpool, pe Anfield, la 1 octombrie.

„Sunt absolut încântat că Roberto a acceptat să devină noul nostru antrenor principal", a declarat preşedintele lui Brighton, Tony Bloom.

„Echipele lui Roberto joacă un fotbal incitant şi curajos şi sunt convins că stilul său şi abordarea tactică se vor potrivi de minune echipei noastre actuale".

Directorul tehnic David Weir a declarat: „Roberto şi-a demonstrat abilităţile sale incontestabile prin activitatea sa în Italia şi Ucraina, iar ceea ce a realizat la Sassuolo iese cu siguranţă în evidenţă.

În scurta perioadă petrecută la Shakhtar, s-a bucurat de un succes suplimentar, conducând clubul la succese în cupe şi ajungând pe primul loc în campionatul ucrainean înainte ca războiul să pună capăt brusc perioadei sale acolo."

De Zerbi este doar al treilea manager permanent al lui Brighton de la demisia lui Sami Hyypia în 2014.

Aflată pe locul patru în Premier League, echipa nu a mai jucat de la plecarea lui Potter, meciurile cu Bournemouth şi Crystal Palace fiind amânate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici