Un jucător din Premier League spune că îi este milă de "figurile arhaice" din fotbal care se tem de homosexualitate

Componentul echipei Queens Park Rangers, Joey Barton, a afirmat într-un documentar ce va fi difuzat de BBC că în zece ani va exista un jucător care să îşi fi declarat public homosexualitatea şi că îi este milă de "figurile arhaice" din fotbal care se tem să aibă în echipă un fotbalist gay.

176 afișări
Imaginea articolului Un jucător din Premier League spune că îi este milă de "figurile arhaice" din fotbal care se tem de homosexualitate

Joey Barton (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Nu am nicio îndoială că în următorii zece ani vom avea un fotbalist care să fi declarat public că este homosexual. Singura mea temere este că anumiţi manageri sau oameni de fotbal vor avea o atitudine discriminatorie. Aceste figuri arhaice cred că dacă au un fotbalist gay se pot întâmpla tot felul de lucruri în vestiar. Însă nu este cazul. Într-o oarecare măsură îmi este milă de ei pentru că nu au suficientă încredere de sine ca să spună: «Ştiţi ce? Acesta este un subiect relevant şi asta este opinia mea». Şi cred că este important că moştenirea pe care această generaţie de fotbalişti o lasă este o generaţie de jucători care ajută nu doar la schimbarea jocului în mai bine ci şi la schimbarea culturii şi mentalităţii la cluburile la care au evoluat", a spus Barton, informează The Sun.

Joey Barton a precizat că propriul său unchi este homosexual şi a ascuns acest lucru mulţi ani, temându-se de reacţia familiei şi societăţii. "Este un subiect cu care sunt familiarizat, deoarece fratele mai mic al tatălui meu, cel mai tânăr dintre unchii mei este homosexual. Şi nu am ştiat asta o lungă perioadă. Credea, din cauza societăţii în care am crescut, că ne vom îndepărta de el dacă va spune că este gay", a explicat fotbalistul.

Documentarul "Britain's Gay Footballers" este realizat de Amal Fashanu, fiica fostului fotbalist John Fashanu, care a refuzat să mai discute cu fratele lui Justin după ce acesta a mărturisit, în 1990, că este gay. Justin Fashanu s-a sinucis în 1998, după ce a fost acuzat în SUA că a agresat sexual un tânăr de 17 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici