US Open 2021. Novak Djokovic, încă un pas spre titlu. Berrettini, următorul hop

  • Liderul mondial Novak Djokovic este în sferturile de finală la US Open, după o victorie cu 3-1 la seturi în faţa americanului Jenson Brooksby.
  • Sârbul mai are de câştigat 3 meciuri în SUA, pentru a-şi realiza visul, Marele Şlem (toate cele 4 turnee majore adjudecate dintr-un an calendaristic).
  • În drumul sârbului spre semifinale s-a intercalat italianul Matteo Berrettini, pe care anul acesta l-a învins deja la Roland Garros şi la Wimbledon.
752 afișări
Imaginea articolului US Open 2021. Novak Djokovic, încă un pas spre titlu. Berrettini, următorul hop

US Open 2021. Novak Djokovic, încă un pas spre titlu

Jenson Brooksby, 20 de ani şi locul 99 ATP, a început uluitor meciul, 3-0 la game-uri, apoi repede 6-1. Un prim set aproape perfect, cu o singură eroare neforţată din partea tânărului american.

Nole s-a trezit şi a pus stăpânire pe meci: 3-0 la game-uri, apoi 6-3. Seturile 3 şi 4 nu i-au pus probleme lideurlui mondial: 6-2, 6-2.

Victoria îl apropie pe Djokovic de visul câştigării titlului de Mare Şlem cu numărul 21, în dorinţa de a-i lăsa în urmă pe elveţianul Roger Federer şi pe spaniolul Rafael Nadal, ambii cu câte 20 de titluri majore.

În sferturile de finală îl aşteaptă italianul Matteo Berrettini, favorit 6, care a dispus de germanul Oscar Otte (28 de ani, 144 ATP), scor 6-4, 3-6, 6-3, 6-2, după două ore şi 24 de minute de joc. Neamţul a disputat 3 tururi de calificare.

În actualul sezon, Djokovic şi Berrettini cei doi s-au duelat de două ori: la Roland Garros (sferturi de finală) şi la Wimbledon (finală). De fiecare dată a învins sârbul, care conduce cu 3-0 la general în disputele directe. Celălalt succes a venit în 2019, la Turneul Campionilor de la Londra. Între cei doi există o diferenţă de 9 ani (34-25).

Sferturile de finală asigură fiecărui jucător suma de 425.000 de dolari, iar semifinalele - câte 675.000 de dolari.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici