VIDEO US Open 2021. Spaniolul Carlos Alcaraz l-a învins pe grecul Stefanos Tsitsipas după un meci epic

  • Cel mai spectaculos meci de la US Open s-a jucat vineri noapte, în turul 3, şi i-a revenit în 5 seturi spaniolului Carlos Alcaraz.
  • Numărul 55 ATP l-a eliminat pe favoritul 3, grecul Stefan Tsitsipas, la capătul a peste 4 ore de tenis spectaculos.
  • Alcaraz devine cel mai tânăr jucător care atinge turul 4 (optimile de finală) la Flushing Meadows de la americanii Michael Chang şi Pete Sampras încoace (1989).
604 afișări
Imaginea articolului VIDEO US Open 2021. Spaniolul Carlos Alcaraz l-a învins pe grecul Stefanos Tsitsipas după un meci epic

US Open 2021. Spaniolul Carlos Alcaraz l-a eliminat pe grecul Stefanos Tsitsipas după un meci epic

O nouă stea s-a născut pe terenurile de la New York. Se numeşte Carlos Alcaraz, vine din Spania, ţara lui Rafael Nadal - absent la această ediţie - şi are doar 18 ani.

Aflat pe locul 55 mondial, spaniolul l-a eliminat de la US Open pe grecul Stefanos Tsitsipas, 23 de ani, numărul 3 mondial. Alcaraz s-a impus cu scorul 6-3, 4-6, 7-6 (2), 0-6, 7-6 (5), la capătul a 4 ore şi 7 minute de joc intens, cu schimburi spectaculoase, aplaudate în picioare de spectatori.

Meciul a avut o derulare halucinantă. Spaniolul a început în forţă şi a condus cu 4-0 la game-uri. A închis primul set şi a pornit ca din puşcă şi în cel de-al doilea: 3-0 la game-uri. Elenul a revenit şi a egalat la seturi: 1-1.

Setul 3 părea să meargă în contul lui Tsitsipas, care a avut 5-2, iar la 5-3 a ratat 3 mingi de set. Manşa a ajuns însă în tie-break, unde s-a impus spaniolul.

Setul 4 i-a revenit uşor lui Tsitsipas, 6-0, dar, de la un moment dat încolo, Alcaraz nu a mai forţat, conservându-şi energia pentru setul 5. În decisiv s-a mers cap la cap cu serviciul, iar în prelungiri, tie-break, spaniolul a fost mai puternic mental.

Publicul a fost de partea lui Alcaraz, grecul fiind fluierat mai ales după ce britanicul Andy Murray l-a criticat că a luat o pauză de vestiar inacceptabil de lungă, la meciul lor direct.

În optimi, Alcaraz se va duela cu germanul Peter Gojowczyk, 32 de ani, 141 ATP, venit din calificări.

Carlos Alcaraz este pregătit de Juan Carlos Ferrero, fost lider mondial în 2003 şi finalist la US Open în acelaşi an. Tot în 2003, Ferrero a triumfat la Roland Garros.

”Este cea mai mare victorie din cariera mea”, a spus, la final, Alcaraz.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici