Victor Piţurcă: Eu sunt vinovat pentru că nu am putut să-i facem fericiţi pe fani

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, marţi seară, că se consideră vinovat pentru faptul că jucătorii români nu au reuşit să-i facă fericiţi pe fani şi să obţină calificarea la Cupa Mondială din Brazilia.

436 afișări
Imaginea articolului Victor Piţurcă: Eu sunt vinovat pentru că nu am putut să-i facem fericiţi pe fani

Victor Piţurcă: Eu sunt vinovat pentru că nu am putut să-i facem fericiţi pe fani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Felicit echipa Greciei, care s-a calificat. A fost mai bună. Calificarea am pierdut-o la Atena, când am pierdut cu 1-3. Am reuşit o partidă bună, dar din păcate nu am putut remonta cele două goluri. Am primit un gol stupid aici, aşa cum am primit şi la Atena. Mi-am felicitat jucătorii pentru tot ce au făcut în această perioadă, de doi ani şi jumătate. Am ajuns la baraj, a fost o experienţă nouă pentru mulţi jucători din echipa naţională. Echipa Greciei este mai valoroasă ca echipa României în momentul acesta. Cred că munca noastră a fost una bună. Băieţii erau supăraţi, dezamăgiţi, e normal, toţi şi-ar fi dorit calificarea la Mondialul din Brazilia. Cred că munca noastră a fost una bună. Nu avem foarte mulţi jucători valoroşi. Pentru primul joc îmi reproşez că am primit trei goluri şi că nu ne-am apărat suficient de bine. Dacă aveam şansă şi noroc, puteam să calificăm", a declarat Piţurcă.

El a apreciat că atmosfera de pe Arena Naţională a fost excepţională: "Atmosfera a fost excepţională pe tot parcursul întâlnirii. Cred că şi echipa a jucat de aşa manieră, am încercat să atacăm, să ne creăm ocazii de gol. Suporterii au avut speranţe, poate dacă primeam şi noi un penalti, care am înţeles că l-am avut, se schimba soarta jocului. Adversarul te obligă să joci de-a latul terenului. Îmi pare foarte rău pentru suporteri, ştiu că au avut încredere în noi. Din păcate nu am putut să-i facem fericiţi. Eu sunt vinovat, sper să ne calificăm la ediţia viitoare", a adăugat selecţionerul.

Victor Piţurcă a mai spus că nu regretă absolut nimic în ceea ce priveşte convocările şi a subliniat că în meciul de marţi seară, echipei i-au lipsit Pintilii şi Bourceanu.

El a subliniat că a încercat să-l convoace pe fundaşul Ştefan Radu la naţională, însă acesta s-a retras: "Ar avea loc, dar dacă s-a retras ce să-i fac? Am încercat să-l convocăm, să vorbesc cu el, dar dacă nu-i face plăcere să joace pentru naţională, ce să-i fac? Asta vorbeam şi cu colaboratorii mei după manşa tur. Dar ce să-i fac dacă lui îi place să fie relaxat la Roma şi să joace pentru Lazio".

Reprezentativa de fotbal a României a ratat calificarea la Cupa Mondială din Brazilia, după ce a încheiat la egalitate, marţi seară, pe Arena Naţională, scor 1-1, cu selecţionata similară a Greciei, în manşa retur a barajului de accedere la turneul final din 2014. În tur, tricolorii au pierdut, la Pireu, cu scorul de 1-3.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici