World Taekwondo investighează doi ruşi au concurat după ce au apreciat postările pro-război

Doi atleţi ruşi au concurat la Campionatele Mondiale de Taekwondo de la Baku, deşi au apreciat postări pe reţelele de socializare care susţin invazia Ucrainei, conform UkrSportBase.

159 afișări
Imaginea articolului World Taekwondo investighează doi ruşi au concurat după ce au apreciat postările pro-război

Azerbaijan Taekwondo Federation

Aceştia au publicat un videoclip în care se susţin că Viacheslav Bovkun şi Rafael Kamalov au apreciat postări "în sprijinul agresiunii ruseşti şi al armatei ruse", relatează insidethegames.

Aceasta include postări care conţin simbolurile "Z" şi "V", care sunt folosite pentru a susţine războiul, susţine videoclipul.

Contactată de insidethegames, World Taekwondo a declarat că a iniţiat o revizuire.

Douăzeci şi trei de ruşi au concurat la Baku în calitate de neutri, după ce organismul de conducere a adoptat recomandarea Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) conform căreia sportivilor ar trebui să li se permită să se întoarcă dacă nu susţin în mod deschis războiul sau nu sunt afiliaţi la armată.

CIO solicitase anterior o interdicţie completă pentru ambele ţări atunci când preşedintele rus Vladimir Putin şi-a lansat războiul în februarie 2022.

World Taekwondo a declarat că un comitet de revizuire şi un proces de verificare vor asigura "neutralitatea strictă" a oricăror ruşi sau belaruşi care concurează.

Medaliaţilor olimpici de aur Vladislav Larin şi Maxim Khramtsov li s-a interzis atunci să concureze la Campionatele Mondiale, când s-a constatat că au susţinut în mod deschis invazia.

Vyacheslav Minin, un alt sportiv rus practicant de taekwondo care nu a participat la Campionatele Mondiale, a apreciat, de asemenea, conţinutul pro-război, potrivit UkrSportBase.

"World Taekwondo este la curent cu aceste acuzaţii şi le-a transmis Comitetului de revizuire, care este responsabil de verificarea sportivilor individuali neutri", a declarat forul de conducere pentru insidethegames.

"World Taekwondo nu este în măsură să facă niciun alt comentariu în această privinţă înainte ca această revizuire să fie finalizată".

Kamalov a fost descalificat în timp ce îl înfrunta pe italianul Roberto Botta în primul său meci de la Campionatele Mondiale la categoria mijlocie 87 kg masculin.

Prezenţa sa era deja controversată, deoarece a câştigat o medalie de aur la Jocurile Mondiale Militare din 2019 şi a fost votat ca atlet al anului de către Consiliul Internaţional al Sportului Militar (CISM) în anul precedent.

Atunci când i-a acordat această distincţie, CISM a declarat că "în calitate de soldat, el este complet dedicat şi ascultător faţă de ordinele superiorilor săi şi îşi asumă cu mândrie responsabilităţile de soldat".

S-a afirmat că Rafae Kamalov şi alţi sportivi neutri aprobaţi nu mai erau afiliaţi la armată, World Taekwondo adoptând un proces de verificare în trei etape.

Bovkun a pierdut meciul său de deschidere la categoria masculină de 58 kg la Campionatele Mondiale, care s-au desfăşurat între 29 mai şi 4 iunie.

El a fost învins de viitorul campion, reprezentant al Coreei de Sud, Bae Jun-seo.

World Taekwondo a confirmat deja pentru insidethegames că investighează prezenţa lui Larin şi Khramtsov la Campionatele Mondiale pentru a vedea dacă au fost încălcate regulile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
taekwondo,
baku,
rusia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici