Zece fotbalişti au jucat pentru prima oară în derbiul Dinamo-Steaua

Zece fotbalişti, opt de la Dinamo şi doi de la Steaua, au jucat pentru prima oară în derbiul campionatului românesc, disputat, duminică seară pe Arena Naţională şi câştigat de echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf, scor 2-1, informează frf.ro.

342 afișări
Imaginea articolului Zece fotbalişti au jucat pentru prima oară în derbiul Dinamo-Steaua

Zece fotbalişti au jucat pentru prima oară în derbiul Dinamo-Steaua (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Cei zece jucători sunt Durimel, Fai, Thicot, Elton Figueiredo, Thomas, Steliano Filip, Valentin Balint, Ndaw, de la Dinamo, respectiv Piovaccari şi Nicolae Stanciu, de la Steaua. Pentru francezul Thicot a fost chiar debutul în Liga I.

Meciul de duminică seară a fost a 129-a confruntare în campionat, Steaua câştigând pentru a 39-a oară (a cincea oară consecutiv), a 16-a oară în calitate de oaspete.

Pentru a doua oară partida s-a încheiat cu scorul 1-2 (în premieră cu Dinamo gazdă).

Portarul Cristian Bălgrădean a primit zece goluri de la stelişti în cinci meciuri contra lor.

Alexandru Bourceanu (Steaua) s-a aflat la a 150-a sa partidă din Liga I.

Jucătorul Adrian Cristea a devenit al 50-lea fotbalist care a jucat atât pentru Dinamo, cât şi pentru Steaua pe prima scenă şi, totodată, al 27-lea care a evoluat pentru ambele în derbi (de 11 ori cu Dinamo şi, acum, pentru prima oară cu Steaua).

Iasmin Latovlevici şi Dorin Rotariu au reuşit primele goluri în derbiuri.

Dinamovistul Fai a mărit la şapte numărul total al autogolurilor în derbiuri (al 4-lea în favoarea Stelei).

Gheorghe Mulţescu s-a aflat la al doilea derbi în calitate de antrenor, în timp ce Laurenţiu Reghecampf la al treilea.

Arbitrul Cristian Balaj a condus pentru a treia oară un meci între cele două în campionat.

Arena Naţională a găzduit pentru a patra oară o confruntare dintre Dinamo şi Steaua, iar acesta a fost al 66-lea derbi disputat într-o zi de duminică, ziua săptămânii în care s-a jucat de cele mai multe ori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici