Zidane, Henry, Desailly, Vieira şi Deschamps, omagiaţi înaintea meciului Franţa - Brazilia

Zinedine Zidane, Thierry Henry, Marcel Desailly, Patrick Vieira şi Didier Deschamps au fost omagiaţi, joi, înaintea meciului amical dintre Franţa şi Brazilia, pentru cele peste 100 de selecţii pe care le au în naţionala franceză.

75 afișări
Imaginea articolului Zidane, Henry, Desailly, Vieira şi Deschamps, omagiaţi înaintea meciului Franţa - Brazilia

Zinedine Zidane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Henry (123 selecţii), Desailly (116), Zidane (108), Vieira (107) şi Deschamps (103), componenţi ai echipei Franţei campioană mondială în 1998 şi europeană în 2000, au fost mai întâi protagoniştii unei ceremonii ce a avut loc în sala Elyseum de la Stade de France, în prezenţa preşedintelui Francois Hollande şi a conducătorului federaţiei franceze, Noel Le Graet. Hollande le-a înmânat celor cinci medalii şi tricouri ce marchează selecţiile lor în naţionala Franţei.

Cei cinci foşti internaţionali au fost prezentaţi apoi, rând pe rând, publicului de pe Stade de France, după difuzarea unui filmuleţ despre carierele lor. Ei au fost ovaţionaţi de public.

Dintre jucătorii cu cele mai multe selecţii în naţionala Franţei, de la evenimentul de joi a lipsit Lilian Thuram (142 selecţii), care se află într-o călătorie în scopuri umanitare. Thuram va fi onorat în data de 7 iunie, înaintea meciului pe care Franţa îl va juca împotriva Belgiei.

Reprezentativa Braziliei a învins, joi, cu scorul de 3-1, naţionala Franţei, într-un meci amical, acesta fiind primul eşec al selecţionatei franceze după sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 2014 (0-1 cu Germania).

Golurile învingătorilor la partida disputată pe Stade de France au fost marcate de Oscar '40, Neymar '57 şi Luiz Gustavo '69. Pentru Franţa a înscris Varane, în minutul 21.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici