Cum ar putea arăta metroul viitorului - FOTO, VIDEO

Un tren cu aspect futurist, care în viitor ar putea deveni tipul de metrou folosit pentru transportul în comun, a fost dezvăluit în Marea Britanie.

2299 afișări
Imaginea articolului Cum ar putea arăta metroul viitorului - FOTO, VIDEO

Cum ar putea arăta metroul viitorului

Inspiro, trenul care nu are nevoie de conducător şi care economiseşte mai multă energie decât modelele actuale, va fi arătat publicului în cadrul unei expoziţii la Londra, scrie dailymail.co.uk.

Siemens, compania producătoare a trenului, a sugerat că astfel de vagoane ar putea înlocui mijloacele actuale de transport subteran.

Noile trenuri, al căror preţ este de 1 milion de lire fiecare, ar putea fi produse în masă dacă se primeşte o comandă.

Inspiro economisesc cu 30% mai multă energie decât trenurile actuale şi sunt cu 20% mai uşoare. Trenurile sunt iluminate cu becuri LED şi dotate cu aer condiţionat, iar uşile se deschid mai larg, pentru a evita înghesuiala la orele de vârf.

Oamenii vor putea vedea noul tren începând cu data de 8 octombrie, când va fi expus pentru public.

"Expoziţia noastră arată unele dintre inovaţiile care ar putea fi luate în considerare de marile oraşe pentru sistemele lor de metrou, pentru a ajuta pasagerii să beneficieze de condiţii de călătorie îmbunătăţite", a declarat Steve Scrimshaw, directorul Siemens Rail Systems Marea Britanie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici