Două fosile de mamut au fost descoperite în albia râului Moldova

Două fosile de "mammuthus primigenius" au fost descoperite în albia râului Moldova, urmând să fie conservate şi incluse în expoziţia permanentă a Muzeului de Ştiinţe ale Naturii din Suceava, arheologii apreciind că este una din cele mai importante descoperiri din judeţ în domeniul paleontologiei.

320 afișări
Imaginea articolului Două fosile de mamut au fost descoperite în albia râului Moldova

Două fosile de mamut au fost descoperite în albia râului Moldova (Imagine: Claudiu Irimie/Mediafax Foto)

Arheologul Bogdan Niculică de la Muzeul Bucovinei din Suceava a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că cele două fosile, un femur în greutate de 40 de kilograme şi o lungime de 1,21 de metri şi o măsea, au fost găsite de două persoane din Gura Humorului în albia râului Moldova.

Niculică a spus că cele două piese - fosile de "mammuthus primigenius" - vor fi conservate preliminar, apoi vor intra în expoziţia permanentă a Muzeului de Ştiinţele Naturii Suceava.

El a explicat că în patrimoniul muzeului mai există astfel de fosile, însă nu de dimensiuni aşa de mari.

"E cea mai importantă descoperire făcută în judeţul Suceava în domeniul paleontologiei. Au mai fost descoperite astfel de piese în zonele Lisaura şi Plăvălari, însă cele descoperite în râul Moldova sunt mai spectaculoase", a spus arheologul sucevean.

Niculică a precizat că se vor mai face cercetări în amonte de locul unde au fost descoperite cele două piese, pe o distanţă de 7-8 kilometri, în încercarea de a se identifica zona de unde au fost dislocate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici