Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara: Copilul de un an şi şase luni nu a murit de rujeolă

Băiatul de un an şi şase luni despre care Ministerul Sănătăţii a anunţat că a murit de rujeolă a decedat din alte cauze, respectiv o viroză eruptivă, susţin reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara.

1618 afișări
Imaginea articolului Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara: Copilul de un an şi şase luni nu a murit de rujeolă

Ministerul Sănătăţii: Copil mort din cauza rujeolei în Timişoara. Decesul nu a fost raportat de spital

Ministerul Sănătăţii a anunţat, vineri, că a fost confirmat un alt deces din cauza rujeolei, fiind vorba de un băiat în vârstă de un an şi şase luni din Timişoara, al cărui deces nu ar fi fost raportat de Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş”. Astfel, numărul deceselor ar fi ajuns la zece.

Medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că a comunicat greşit, joi, presei, faptul că sunt două decese în judeţul Timiş din cauza rujeolei, în ultima perioadă.

De fapt, copilul de un an şi şase luni a murit în urma unei viroze eruptive.

“A fost o greşeală de-a mea. Fără să mă uit pe fişe, am declarat că sunt doi copii care au murit de rujeolă. Însă, băiatul de un an şi şase luni a decedat în data de 29 noiembrie din cauza mai multor complicaţii. Nu a avut rujeolă, ci septicemie, malformaţii cardiace, viroză eruptivă. A avut o erupţie pe el şi am crezut că a avut rujeolă”, a afirmat Virgil Musta.

Vineri, Ministerul Sănătăţii a anunţat că a fost confirmat un alt deces din cauza rujeolei, fiind vorba despre un copil de un an şi şase luni din Timişoara, al cărui deces nu ar fi fost raportat de spital, numărul deceselor ajungând astfel la zece.

Ministerul Sănătăţii: Copil mort din cauza rujeolei în Timişoara. Decesul nu a fost raportat de spital

Ministerul Sănătăţii anunţă că a fost confirmat un alt deces din cauza rujeolei, fiind vorba despre un copil de un an şi şase luni din Timişoara, al cărui deces nu ar fi fost raportat de spital, numărul deceselor ajungând astfel la zece.

"În urma informaţiilor apărute în media, Centrul Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor Transmisibile a solicitat informaţii suplimentare de la DSP Timiş şi de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara în legătură cu decesul din cauza rujeolei al unui copil de 1 an şi 6 luni. Din informaţiile obţinute telefonic, se pare ca acest copil a fost confirmat cu rujeola, dar spitalul nu a raportat acest deces către autorităţi, de aceea el nu a apărut în informările săptămânale ale CNSCBT. Copilul era nevaccinat ROR. Astfel, numărul deceselor provocate de rujeolă ajunge la 10", transmite Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii a confirmat joi un alt deces provocat de rujeolă, o fetiţă în vârstă de un an şi trei luni din judeţul Timiş, care nu fusese imunizată, fiind răpusă de acest virus.

,,O fetiţă în vârstă de un an şi trei luni, din judeţul Timiş, a ajuns la spital cu simptomele infectării cu virusul rujeolic. Starea sa de sănătate s-a agravat, iar organismul a cedat. Probele trimise la Institutul Cantacuzino au confirmat îmbolnăvirea cu rujeolă. Fetiţa nu fusese imunizată de părinţi împotriva acestui virus. Astfel, în momentul de faţă, bilanţul epidemiei de rujeolă indică un număr de 1.969 de infectări, în 33 de judeţe, şi nouă decese provocate de acest virus, dintre care trei copii. Niciunul dintre cei trei copii care şi-au pierdut viaţa nu erau vaccinaţi. Dintre adulţi, aproape toţi fie erau neimunizaţi, fie schema de vaccinare nu a fost completă", a declarat joi, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Valentin Popescu.

Fetiţa care şi-a pierdut viaţa a fost internată în luna decembrie la spitalul Victor Babeş, din Timişoara, la secţia de Boli Infecţioase, dar din cauza complicaţiilor, organismul acesteia nu a mai putut lupta cu virusul.

Epidemia de rujeolă izbucnită în această toamnă a determinat Ministerul Sănătăţii ca, împreună cu reprezentanţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, UNICEF şi Institutul de Sănătate Publică, să propună o serie de măsuri pentru combaterea extinderii virusului. Printre măsuri se numără şi scăderea vârstei de vaccinare a copiilor, a căror imunizare va putea fi făcută acum de la 9 luni, deoarece, spun specialiştii, o caracteristică a aceastei epidemii de rujeolă este că afectează micuţii cu vârste sub un an.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici