Adrian Sârbu: Summit-ul de pace este cel mai spectaculos pas din contraofensiva Ucrainei

  • • Planul Ucrainei şi al aliaţilor săi de a organiza un summit de pace, care să excludă Rusia, dezvăluit de Wall Street Journal, este începutul contraofensivei ucrainenilor
  • • Este cel mai spectaculos pas din contraofensiva Ucrainei, nu numai împotriva Rusiei, ci şi împotriva a alianţei Rusia-China.
  • • Summit-ul este foarte important deoarece dă un semnal de neîncredere aşa-zisului plan de pace propus de China
763 afișări
Imaginea articolului Adrian Sârbu: Summit-ul de pace este cel mai spectaculos pas din contraofensiva Ucrainei

“Această conferinţă de pace, este, evident, cel mai spectaculos pas din contraofensiva Ucrainei, nu numai împotriva Rusiei, ci şi împotriva alianţei Rusia-China. Beijingul a venit cu o cacealma de pace, un plan de pace fake absolut neruşinat, sfidând  realitatea(…) vine ministru de externe chinez şi le spune europenilor: fiţi pregătiţi de o pace în care noi vrem ca Putin să păstreze ce a luat. Eu cred că, dacă a scris Wall Street Journal, aşa e. (…)

Avem acest pas care înseamnă conferinţa de pace. E important, de ce? Dă un mesaj clar Chinei: (…) plecaţi cu cacealmaua numită planul de pace. (…)

Acest mesaj este extraordinar de important pentru că Lula, preşedintele Braziliei, a umblat cu cioara vopsită că vrea pace, dar nu recunoaşte că e agresiune în Ucraina, nu s-a întâlnit cu Zelenski la Hiroshima, la reuniunea G7 (…)”, afirmă Adrian Sârbu.

Ucraina şi aliaţii săi plănuiesc un summit pentru pace care să excludă Rusia, potrivit unui consilier prezidenţial ucrainean de rang înalt şi unor diplomaţi europeni citaţi de Wall Street Journal (WSJ. Deşi preliminare, planurile pentru o reuniune beneficiază de un sprijin puternic din partea  liderilor europeni, inclusiv al preşedintelui francez, Emmanuele Macron.

Preşedintele SUA, Joe Biden, şi alţi lideri de top din cadrul NATO  ar urma să fie invitaţi la această reuniune, care, speră diplomaţii occidentali, ar putea avea loc cu puţin timp înainte de summit-ul anual al alianţei, care începe la 11 iulie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici