ALEGE SMART: Psihologul Adrian Iancu din Roma: Bucureştiul ar trebui să ia lecţii de la Napoli pentru rezolvarea problemei traficului

  • Medicul român trăieşte de 48 de ani în Italia iar o dată pe lună merge la Bucureşti.
  • Adrian Iancu ştie ce îi lipseşte Bucureştiului ca să fie o adevărată capitală europeană.
  • Investiţia ar fi minimă şi nu înseamnă săpături.
259 afișări
Imaginea articolului ALEGE SMART: Psihologul Adrian Iancu din Roma: Bucureştiul ar trebui să ia lecţii de la Napoli pentru rezolvarea problemei traficului

Profimedia

La capitolul transport în comun, parcări şi zone verzi, Bucureştiul câştigă detaşat faţă de Roma, consideră psihologul Adrian Iancu. Dar ambele au o problemă cu gestionarea traficului de maşini. Atât Roma, cât şi Bucureşti ar trebui să împrumute tehnica folosită la Napoli, un oraş unde se pierdeau şi 3 ore în trafic. Acum media zilnică a scăzut la o oră şi jumătate. Soluţia a venit de la o echipă de ingineri care a schimbat sensurile unice, a introdus altele şi au fluidizat circulaţia.

Pot să vă spun că italiani, acum câţiva ani, au lăudat în telejurnale Bucureştiul spunând că are o reţea de metrou mult mai bună decât cea a Romei,” a spus medicul psiholog Adrian Iancu.

Folosirea maşinilor proprii ar putea fi limitată prin introducerea sistemului de CarSharing. Serviciul este  o iniţiativă a Primăriei din Roma, dar la Bucureşti ar putea fi ignorat din cauza costurilor mici la taxiuri.

CarSharing înseamnă că poţi închiria o maşină printr-o aplicaţie, mergi unde ai treabă şi o parchezi când nu-ţi mai trebuie. Nu plăteşti parcarea şi poţi circula chair şi în centrul istoric al Romei, unde traficul e limitat.  Psihologul a aflat despre acest serviciu chiar de la pacienţii săi.

Din câte îmi spun pacienţii care iau aceste mijloace de transport în comun, seara costă un sfert cât taxiul iar ziua, în orice caz, la jumătate,” a adăugat Adrian Iancu.

Pe lângă cabinet, medicul  Adrian Iancu îşi împarte activitatea între Asociaţia Italiană pentru Educaţie Demografică (AIED) din care face parte din 1984 şi proiectele cu Primăria Romei. Dar pentru că iubeşte Bucureştiul, a pus bazele înfrăţirii între Sectorul 1 şi Municipiul 14 al Romei pentru o mai bună comunicare.

  • La Roma sunt 1,8 milioane de maşini raportate la 4,3 milioane de locuitori.
  • La Napoli sunt 1.768.050 de maşini raportate la 3,2 milioane de locuitori
  • La Bucureşti sunt 1.400.000 de maşini raportate la 1,8 milioane de locuitori.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici